Фото без описуУ кожному селі навесні розпочинаються заходи із благоустрою та «боротьба» із стихійними сміттєзвалищами. Аналізуючи подібні явища у селах громади, факти кажуть самі за себе, що благоустрій та охайність на території  сіл, вулиць, парків, скверів  у багатьох напрямках залежить від самих мешканців та їх культури і виховання, бо ніхто чужий не прийшов і не накидав відходів, котрі роками лежать, не розпадаються, і захаращують територію…

- Громада села повинна вести взаємний контроль один за одним і разом об’єднуватися для роботи в плані благоустрою території, де живуть люди. Питання номер один – благоустрій на сьогодні у в.о. старост сіл та поліцейських офіцерів громади, котрі мають доводити до відома кожного жителя про дотримання Правил благоустрою Старосинявської ОТГ та про адміністративну відповідальність за те, що засмічують території. До селищної ради зверталися мешканці мікрорайонів Браток, Цукрозаводу та с.Пиляви, де успішно було проведено ліквідацію стихійних багаторічних сміттєзвалищ технікою КП «Старосинявського комунгоспу» та рятувальниками МПК с.Пилява. Ми маємо дослухатися до думки мешканців, але й не перекладати водночас усю відповідальність на інших. На часі – прибирання місцевих кладовищ, територій біля пам’ятних місць – ми усі це розуміємо, і самі люди мають вникати та розуміти, що ми живемо на цій території, тому потрібно більше цінувати чистоту і працю власними діями та дотримуватися правил благоустрою, - коментує ситуацію  голова громади Віталій Здебський.

У рамках проведення  дня благоустрою територій населених пунктів працівниками КП «Старосинявський комунгосп» (керівник Ігор Федорчук) кілька днів поспіль проводилися роботи із упорядкування території місцевих кладовищ у смт Стара Синява: здійснено обрізку сухостою дерев, обкошування території, вивезення сміття.

Прохання: не смітіть! Будьте охайними, бережіть чистоту довкілля!

                                                                                         Прес-служба  ОТГ.