Фото без описуСьогодні 06 квітня селищний голова Віталій Здебський від Старосинявської ОТГ передав для працівників Старосинявського пункту екстреної медичної допомоги та медицини катастроф КНП «Хмельницький обласний центр медицини екстреної медицини та медицини катастроф» пральну машинку-автомат для прання спецодягу в умовах відділення з метою запобігання розповсюдження інфекції COVID-19 серед населення.

Селищний голова Віталій Здебський передав машинку-автомат із відповідним пакетом документів старшому фельдшеру Старосинявського пункту ЕМД та МК Олені Ганах .

У зв’язку із загрозою захворюваності на COVID-19 Старосинявським пунктом ЕМД були сформовані офіційні листи, адресовані про надання підтримки та засобів індивідуального захисту, котрі також було розміщено на сайті селищної ради.

Відгукнулися на прохання селищного голови допомогти медпрацівникам Старосинявського пункту ЕМД та МК приватні підприємці Олександр Васильович Балла, Юрій Зіновійович Рибак, котрі придбали і передали медикам необхідні засоби індивідуального захисту на загальну суму близько однієї тисячі гривень.

У такий непростий час, коли важливий кожен крок допомоги та взаєморозуміння один одного, суспільство може по справедливості оцінити конкретні дії кожного керівника аграрних підприємств, організацій та окремих жителів громади, котрі не стояли осторонь проблем сьогодення і завжди були поряд та допомагали хто, чим міг.

На сьогодні на Старосинявщині станом на 06.04.2020 р. (за вихідні 04. 04.05. та 05.04) зафіксовано лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» 15 хворих на ГРВІ: 12 дорослих та 3 дітей. Випадків коронавірусу та підозр наразі не зареєстровано.

Станом на 06.04.20р. на Старосинявщину повернулося із-за кордону 96 осіб; переважно із Польщі, є кілька осіб з Австрії, Чехії, Росії, Литви, Словаччини, Італії, Угорщини, США та Єгипту.

Працівниками Старосинявського ЦПМСД та поліцейські офіцери громади попередили осіб про самоізоляцію та чітке дотримання правил карантину, адміністративної відповідальності за недотримання карантинних заходів.

Пам’ятайте застереження МОЗ: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю.

Залишайтеся вдома!

Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Ситуація: За даними Центру громадського здоров’я, станом 6 квітня в Україні зафіксовано 1319 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.

На Хмельниччині сьогодні: у Хмельницькій інфекційній лікарні залишаються семеро краян, які хворі на COVID-19. В області ж, як і раніше, лабораторно підтверджених випадків 10. Кількість інфікованих не змінюються від 2 квітня. Утім, за повідомленням міського штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, за вчорашній день з’явилися три підозри – в людей з Хмельницького, Шепетівського та Ізяславського районів. Вчора, 5 квітня, в Хмельницькій облдержадміністрації про ситуацію з коронавірусом повідомили: «Лікуються 10 людей, у тому числі 2 медпрацівників: 18-29 років 1 особа (10%); 30-49 років 5 осіб (50 %); 50-65 років 2 особи (20 %); 65 і більше років 2 особи (20 %). Госпіталізовано 8 осіб, у тому числі 2 медпрацівників, на амбулаторному лікуванні 2 особи». (Джерело «Газета Є!».)

Прохання: сумлінно дотримуйтеся правил карантину! Провітрюйте приміщення, одягайте маску в громадських місцях, мийте руки та будьте обережні!

Піклуйтеся про себе та своїх близьких. Будьте здорові!

 

Штаб оперативного реагування Старосинявської ОТГ.