Фото без описуСьогодні 03 квітня начальник відділу соціальної політики ТОВ «Енселко-Агро» Олена Романенко в рамках соціальних угод із Старосинявською ОТГ спільно із селищним головою Віталієм Здебським та головою Старосинявської райдержадміністрації Надією Вікарською вручили для працівників і пацієнтів КНП «Старосинявська центральна районна лікарня» та КНП «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги» засоби індивідуального захисту.

Завдяки співпраці селищної ради із ТОВ «Енселко-Агро» сільськогосподарським підприємством було закуплено 40 комплектів захисних медичних костюмів, масок та рукавиць. У такий скрутний час кожна надана допомога вартує уваги та щирої вдячності, а керівництво ТОВ «Енселко-Агро» ніколи не стоїть осторонь проблем жителів Старосинявської громади.

Відгукнулися на прохання селищного голови допомогти медпрацівникам та пацієнтам і підприємці та ТОВ «Поділля –Агропродукт», котрі перерахували на офіційні рахунки Старосинявського ЦПМСД кошти. (Див. таблицю продовжено), інформуватимемо по мірі надходження будь якої допомоги.

Фото без опису

 

Селищний голова Віталій Здебський висловлює щиру подяку усім, хто долучився до спільної допомоги нашим медпрацівникам та пацієнтам медичних закладів: глибока вдячність вам за розуміння ситуації та підтримку, хай вам сторицею віддасться за ваші добрі справи!

На сьогодні на Старосинявщині станом на 03.04.2020 р. зафіксовано лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» 12 хворих на ГРВІ: 8 дорослих та 4 дітей. Випадків коронавірусу та підозр наразі не зареєстровано.

Станом на 03.04.20р. на Старосинявщину повернулося із-за кордону близько 90 осіб; переважно із Польщі, є кілька осіб з Австрії, Чехії, Росії, Литви, Словаччини, Італії, Угорщини, США та Єгипту.

Працівниками Старосинявського ЦПМСД та поліцейські офіцери громади попередили осіб про самоізоляцію та чітке дотримання правил карантину, адміністративної відповідальності за недотримання карантинних заходів.

Пам’ятайте застереження МОЗ: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Ситуація: За даними Центру громадського здоров’я, станом на 3 квітня в Україні 942 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 23 летальних, 19 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 138 нових випадків. Станом на 3 квітня у закладах охорони здоров’я проходять лікування 477 осіб з коронавірусною хворобою, з них 25 дітей

Всього з початку епідемії було госпіталізовано 477 осіб, з яких 16 – це люди з тяжким перебігом коронавірусної хвороби, які потребували підключення до апаратів штучної вентиляції легень.

На Хмельниччині сьогодні підтвердили, за даними пресслужби Хмельницької міської ради, що станом на 20:20 відомо про 10 лабораторно підтверджених хворих на COVID -19 в Хмельницькій області. «Із них 7 перебуває в Хмельницькій інфекційній лікарні. Один хворий у Шепетівці. 2 мешканці Хмельницького лікуються амбулаторно. Із 10 хворих - 6 мешканців Хмельницького (4 мешканці міста госпіталізовані в інфекційній лікарні, 2 лікуються амбулаторно). Ще троє хворих в інфекційній лікарні з різних районів області».

Прохання: сумлінно дотримуйтеся правил карантину! Провітрюйте приміщення, одягайте маску в громадських місцях, мийте руки та будьте обережні!

Піклуйтеся про себе та своїх близьких. Будьте здорові!

 

Штаб оперативного реагування Старосинявської ОТГ.