Фото без описуСьогодні 02 квітня працівниками КНП «Старосинявська центральна районна лікарня» та КНП «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги» розпочато перші закупівлі засобів захисту для запобігання захворювань, спричинених вірусом COVID-19.

На сьогодні керівники агроформувань та жителі громади продовжують підтримувати ініціативу селищного голови Віталія Здебського щодо надання допомоги медичним працівникам. Допомога офіційно надійшла від керівників агроформувань ФГ «Гамалія» - 1000 грн. та ПП «Сьомаківське» - 5000 грн. на рахунки медичних закладів. (Див. таблицю - продовжено), інформуватимемо по мірі надходження будь якої допомоги.

Фото без опису

Селищний голова Віталій Здебський висловлює щиру подяку усім, хто долучився до спільної допомоги нашим медпрацівникам та пацієнтам медичних закладів: глибока вдячність вам за розуміння ситуації та підтримку!

На сьогодні на Старосинявщині станом на 02.04.2020 р. зафіксовано лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» 7 хворих на ГРВІ: 4 дорослих та 3 дітей. Випадків коронавірусу та підозр наразі не зареєстровано.

Ситуація: за даними Центру Громадського здоров’я станом на 2 квітня в Україні зафіксовано 804 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 20 летальних, 13 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 135 нових випадків.

За інформацією МОЗ із нинішніх 804 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію в Україні до закладів охорони здоров’я госпіталізовано майже 50% хворих, один пацієнт підключений до апарату ШВЛ. “Сьогодні ми маємо 804 випадки коронавірусної хвороби, 398 осіб госпіталізовано в заклади охорони здоров’я. Решта перебуває на амбулаторному (домашньому) лікуванні. Серед госпіталізованих – 20 дітей і 26 медпрацівників. На апараті штучної вентиляції легень перебуває одна особа”, - повідомив сьогодні під час брифінгу заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

На Хмельниччині сьогодні за інформацією видання « Depo.Хмельницький» під час брифінгу заступниці голови облдержадміністрації Оксани Ситницької щодо ситуації в області з протидії поширенню корона вірусу повідомлено:"Сім підозр і сім захворілих зараз в області, - ситуація поки не змінилася. – Двоє хворих у стабільно важкому стані, решта - стабільний стан середньої важкості". 

Контактних осіб з Шепетівки госпіталізували в Хмельницькому. Всіх потенційно хворих забирають на госпітальну базу, тобто, в інфекційну лікарню. Хворий з Шепетівсці є поки не транспортабельним.

Прохання: сумлінно дотримуйтеся правил карантину! Провітрюйте приміщення, одягайте маску в громадських місцях, мийте руки та пам’ятайте про обережність! Бережіть себе!

Піклуйтеся про себе та своїх близьких. Будьте здорові!

 

Штаб оперативного реагування Старосинявської ОТГ.