Фото без описуСьогодні 01 квітня керівники агроформувань та жителі громади продовжують підтримувати ініціативу селищного голови Віталія Здебського щодо надання допомоги медичним працівникам КНП «Старосинявська центральна районна лікарня» та КНП «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги» у профілактиці та запобіганні захворювань, спричинених вірусом COVID-19.

Допомога офіційно надійшла від керівників та окремих жителів громади, усі працівники Старосинявської ОТГ перерахували благодійну допомогу на лікувальні заклади в сумі 48 356 грн.; надійшла допомога від ПП «Плай О.В.» - 2 тис. грн.; ТОВ СП «Нібулон» - 32 061 грн.

(Див. таблицю - продовжено), інформуватимемо по мірі надходження будь якої допомоги.

Фото без опису

Селищний голова Віталій Здебський висловлює щиру подяку усім, хто долучився до спільної допомоги нашим медпрацівникам та пацієнтам медичних закладів: глибока вдячність вам за розуміння ситуації та підтримку, хай вам сторицею віддасться ваші добрі справи!

На сьогодні на Старосинявщині станом на 01.04.2020 р. зафіксовано лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» 8 хворих на ГРВІ: 6 дорослих та 2 дітей. Випадків коронавірусу та підозр наразі не зареєстровано.

Ситуація: за даними Центру Громадського здоров’я станом на 1 квітня в Україні зафіксовано 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 120 нових випадків.

На Хмельниччині сьогодні за інформацією Хмельницької міської ради: хворих на Covid-19 в інфекційній лікарні перебуває п'ятеро. Ще один, за даними сайту Шепетівки, сьогодні теж буде направлений до Хмельницької інфекцйної лікарні. Його стан важкий. У повідомленні також зазначено, що хворий, ймовірно, вірус підхопив у Почаївській лаврі, куди їздив разом з групою інших шепетівчан на паломництво.  "Чоловік вже із симптомами захворювання, встиг переконтактувати з великою кількістю людей, наразі їх налічили вже більше 70-ти. Деякі вже теж мають симптоми і сидять зараз вдома на самоізоляції. Пошук людей, які контактували з інфікованим продовжується", - повідомляє місцевий ресурс.

У Шепетівці скликають штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, на якому будуть визначати перелік заходів, щоб перешкоди подальшому поширенню вірусу серед шепетівчан. (Джерело «Газета Є!»).

Прохання: сумлінно дотримуйтеся правил карантину! Провітрюйте приміщення, одягайте маску в громадських місцях, мийте руки та пам’ятайте: карантин - це обережність! Бережіть себе!

Піклуйтеся про себе та своїх близьких. Будьте здорові!

 

Штаб оперативного реагування Старосинявської ОТГ.