Фото без описуСьогодні 26 березня тривають заходи організаційного характеру щодо профілактики та запобігання вірусу COVID-19 на Старосинявщині. Селищним головою Віталієм Здебським проведено переговори із керівниками агроформувань: ТОВ «Агро-Регіон Любар», ПП «Плай ОВ», ФГ «Манзюк», ФГ «Гамалія», ФГ «Гуменюка Сергія Максимовича», ПСП «Обрій» щодо надання посильної допомоги для придбання необхідних засобів індивідуального захисту та засобів дезінфекції для медичних працівників КНП «Старосинявського ЦПМСД» та КНП «Старосинявська ЦРЛ» та відправлено офіційні листи.

Першими оперативно відгукнулися на прохання селищного голови допомогти медпрацівникам та пацієнтам – ПАТ «Хмельницькрибгосп» - директор СЛАДКОВСЬКИЙ Ігор Віталійович. Закуплено засоби дезінфекції на суму близько 20 тисяч гривень, котрі вручив головному лікарю КНП «Старосинявська ЦРЛ» Віталію Макогонському та в.о. головного лікаря Аллі Стадник виконавчий директор Максим Човганський.

Селищний голова Віталій Здебський щиро дякує усім, хто долучився до спільної допомоги нашим медпрацівникам: глибока вдячність вам за розуміння ситуації та підтримку, хай вам віддасться сторицею добра справа!

На сьогодні на Старосинявщині станом на 26.03.2020 р. зафіксовано лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» за добу 12 хворих на ГРВІ: 11 дорослих та 1 дитина; 2 госпіталізовано – дві бронхопневмонії. За 3 місяці 2020р. зареєстровано 446 хворих з діагнозом ГРВІ, із них 232 дітей. Випадків коронавірусу та підозр наразі не зареєстровано.

Ситуація: в Україні зафіксовано за даними Центру громадського здоров’я станом на 26 березня 156 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.

Прохання: дотримуйтеся карантину! Спілкуйтеся з друзями онлайн, дзвоніть бабусям і дідусям, допомагайте батькам, читайте цікаву та корисну літературу і дізнавайся щось нове, працюйте з дітьми. Карантин – це не канікули, і ми мусимо спільно пережити цей складний період.

Піклуйтеся про себе та своїх близьких. Будьте здорові!

 

Штаб оперативного реагування Старосинявської ОТГ.