Фото без описуНа сьогодні ситуація щодо профілактики та запобігання вірусу COVID-19 на Старосинявщині залишається стабільною. Селищним головою Віталієм Здебським проведено переговори із керівниками агроформувань: ТОВ « Поділля Агропродукт», ФГ «Вікторія», СГК «Воля», ФГ «Манзюк», ФГ «Велес-Агро-М», ФГ «Пасічна», СФГ «Поділля», ПП«Сьомаківське», АП НВП «Візит», ФГ «Новосинявське», ТОВ «Агроінвестзерно», ТОВ «Хмільницьке», ТОВ «ЕлеваторБудІнвест», ТОВ СП «Нібулон», ПАТ «Хмельницькрибгосп», ПП "Іква-Агро" та ТОВ «ЕнселкоАгро» щодо надання посильної допомоги для придбання необхідних засобів індивідуального захисту та засобів дезінфекції для медичних працівників КНП «Старосинявського ЦПМСД» та КНП «Старосинявська ЦРЛ» та відправлено офіційні листи.

На сьогодні на Старосинявщині станом на 25.03.2020 р. зафіксовано лікарями КНП «Старосинявського ЦПМСД» за добу 5 хворих на ГРВІ: 4 дорослих та 1 дитина; за 3 місяці 2020р. зареєстровано 415 хворих з діагнозом ГРВІ, із них 227 дітей. На грип захворіло 22 чол. Випадків коронавірусу наразі не зареєстровано.

Ситуація: в Україні зафіксовано за даними Центру громадського здоров’я станом на 25 березня 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 29 нових випадків. Виявлено перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях. На усій території України запроваджено режим надзвичайної ситуації на 30 днів - таке рішення було ухвалене на засіданні уряду сьогодні, за інформацією Укрінформу. – «Відповідно всі карантинні заходи також продовжують на 30 днів. Надзвичайна ситуація не обмежує конституційні права громадян, але лише консолідує зусилля у боротьбі із коронавірусом», - сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. - Він наголосив, що цей режим діятиме до 24 квітня, але є можливість його продовження у разі потреби або навпаки окремо можна буде ухвалити рішення про скасування надзвичайної ситуації.

Сьогодні той день, коли можна врятувати людство, не виходячи з дому! Піклуйтеся про себе та своїх близьких. Будьте здорові!

Штаб оперативного реагування Старосинявської ОТГ.