Фото без описуПам'ять полеглих за Україну завжди буде світлою… На Старосинявщині з ініціативи громадської організації «Старосинявська спілка учасників АТО», військовослужбовці, працівники органу місцевого самоврядування, рідні загиблих воїнів АТО та громадськість пройшли пам’ятною ходою центром селища і поклали квіти до пам’ятних стел та пам’ятників загиблих на Сході України.

З великою повагою та сумом учасники ходи поклали квіти до меморіалу загиблим учасникам АТО/ООС, меморіальної дошки пам’яті Олександра Казмірова, меморіальної дошки пам’яті Олександра Романенка, колишнього селищного голови. Всі присутні згадали героїв-добровольців, які мужньо йшли на захист України, схилили голови побратими-військові у хвилині мовчання, ставши у пам'ять про них на коліна.

В рамках заходу до присутніх звернулися голова громадської організації «Старосинявська спілка учасників АТО» Віталій Бакун та співзасновник громадської організації "Ветеранів Афганістану та АТО» Олексій Колбасін, котрий вручив посмертну нагороду вдові Олександра Романенка Тетяні Романенко.

Фото без описуЗ історії: В Україні відповідно до постанови Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822-VIII «Про встановлення Дня українського добровольця», з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань – 14 березня відзначається День українського добровольця.

У березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію України та бажаючи захистити суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях. Як наслідок, з лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії, до якого примкнули тисячі свідомих громадян України. Вчителі, лікарі, студенти, підприємці – сотні майданівців – рушили з барикад Майдану на дальні барикади Донбасу боронити незалежність України та стали патріотичною основою нової української армії.

 

Відділ організаційно-кадрової роботи.