Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів, що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. У світі реєструють COVID-19. Станом на 16.03.2020р у зв’язку з епідемією поширення коронавірусу COVID-19 Старосинявською селищною радою розроблено ряд заходів.

Звернення селищного голови:

Фото без описуШановні жителі громади!

Ситуація, що склалася сьогодні в Світі, не може не хвилювати нашу громаду. Дозвольте інформувати вас про ситуацію на території Старосинявської ОТГ щодо недопущення поширення COVID-19. –В п'ятницю на 62-ій позачерговій сесії селищної ради ми виділили 100 тис. грн. з резервного фонду і на них буде закуплено необхідні засоби. Надалі селищна рада інформуватиме вас, як використовуються ці гроші.

Станом на 16.03.2020р. у зв’язку з епідемією поширення коронавірусу COVID-19 відділом освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради закуплено дезінфікуючі засоби для проведення дезінфекційних заходів в закладах освіти, а саме:

  • Бланідас 300 №300 табл.(26 упаковок) на суму 5824 грн.;
  • Вінсепс (дез.засіб для рук) на суму 2645 грн.;
  • Вівас (мило рідке) 2040 грн.;
  • АХД 2000 експрес на суму 660грн.;

Загальна сума - 11169 грн.

КНП «Старосинявський ЦПМСД» проведено роботу з виконання

Реігонального плану щодо запобіганню і поширенню на території Старосинявського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої вірусом 2019-nCoV. На суму 17 тис. грн. закуплено комплект одягу захисний – 20 шт.; респіратор класу захисту FFP3 – 50 шт.; окуляри захисні – 20 шт.; рукавички для огляду– 50 шт.; дезинфікуючий розчин санабриз Е - 4л.; дезінфікуючий розчин санабриз Е – 5 шт.; дезинфікуючий розчин «Квікцид» - 10 шт. (загалом 11 літрів).

КНП «Старосинявська центральна районна лікарня» придбала на суму 35 тис. грн. – захисні маски – 150 шт., респіратори – 50 шт., костюми -22, рукавиці – 150 шт., окуляри – 35 шт., а також окремо деззасоби.

Станом на сьогодні в громаді 33 людей хворі пневмонією (це не високий показник, порівняно з минулими роками). – Випадків коронавірусу, дякувати Богу, наразі не зареєстровано.

Враховуючи загальний стан ситуації в країні, повідомляю вас, що Старосинявська ОТГ працюватиме із 16.03.20р. до дати закінчення карантину – 03.04.20р. в звичайному ритмі, але з обмеженням масових заходів, прийомів громадян, інших форм колективної роботи, котрі вимагають масового скупчення людей.

Прохання до вас, будьте обережні, регулярно мийте руки, уникайте місць скупчення людей, при наявності симптомів, схожих на цей вірус, повідомте лікаря.

Звертаюся до власників аптек: не спекулюйте в цій ситуації, не піднімайте ціни у декілька разів, не будьте байдужими до долі людей!

Бережіть себе і своє здоров’я!