Фото без описуЗа підтримки селищного голови Віталія Здебського стихійне сміттєзвалище біля в’їзду у село Пилява ліквідовували виконуюча обов’язки старости сіл Пилява, Олексіївка, Олександрівка, Миколаївка, Вишневе Любов Назаренко, депутат селищної ради, із працівниками Пилявської місцевої пожежної охорони (керівник Володимир Кисилишин), залучивши техніку МПК.


В кінці 2019 року, як ніколи, територія сміттєзвалища, яка була обкопана, помітно збільшила свою площу: мешканці навколишніх сіл стихійно викидали сміття, котре в основному складалося із пластикових пляшок та пакетів та іншого непотребу, що не розпадається, і створює проблеми екологічного характеру, яких можна було би уникнути. А звідси й виникнення інфекцій, забруднень, збільшення площ стихійних смітників…

- Ми побачили, як хаотично розростається площа стихійного сміттєзвалища і виходить за межі обкопаної території,- говорить Любов Назаренко, в.о. старости сіл - Мешканці навколишніх сіл вивозять сюди сміття… За сприянням селищного голови Віталія Здебського вирішили своїми силами прибрати територію і звернутися до людей, щоби берегли навколишнє середовище, не засмічували пластиком, який не руйнується століттями. У нас є комунальне підприємство «Старосинявський комунгосп», з котрим можна заключити договір на вивезення сміття. Кожен має подумати за своє здоров’я, за чистоту територій, на яких живемо.

КП «Старосинявський комунгосп» звертається до усіх жителів громади з проханням не смітити в громадських місцях та тих місцях, які не призначені для складування твердих побутових відходів, не збільшувати площі сміттєзвалищ стихійними викидами сміття. Щороку комунгоспом вивозиться більше 3,4 тис. тонн твердих побутових відходів.

У населених пунктах об’єднаної територіальної громади діють Правила з благоустрою, відповідно до яких громадяни зобов’язані укладати договори на вивіз твердих побутових відходів. При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення, на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження. Згідно зі ст. 152 Кодексу України Про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.).

Давайте навчимося оберігати території, на яких мешкаємо! Від бережного ставлення до живого світу залежить наше здоров’я. Подумайте про це!

Фото без опису

Відділ комунального майна, житлово-комунального господарства

та інфраструктури Старосинявської селищної ради