Фото без описуУ селищній раді відбувся прийом громадян, який провів селищний голова Віталій Здебський. На прийомі побувало 22 жителі громади, які зверталися із актуальними питаннями сьогодення та особистими питаннями:


  • звернулися жителі сіл Залісся, Подоляни, які порушували питання надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по 2 га для ведення особистого селянсько-фермерського господарства та оформлення її у приватну власність. Жителі наполягали: «Ми є всі реальними мешканцями сіл Залісся, Подоляни, котрі багато років трудилися на цих землях. Рішення по нас не прийняті. Ми були на сесії і бачили голосування: голосується за поставленими відмітками, менша кількість депутатів голосує «за», голова і секретар голосує «за», чим керуються всі інші, коли законодавство по землі передбачає всім жителям виділення ділянок землі? Ми зняли хід сесії по голосуванню на телефони. Це несправедливо! Чому в с.Пилявка розділено всім людям порівну, а в Заліссі повно чужих претендентів? Просимо роз’яснити!» Селищний голова Віталій Здебський пояснив: «У мене чітка позиція – найперше надати землю учасникам бойових дій АТО/ООС, афганцям та тим людям, які проживають в селах. Але рішення приймається більшістю голосів депутатів селищної ради.» Спільно із селищним головою та начальником юридичного відділу Ігорем Шевчуком обговорено різні шляхи та намічено кроки у вирішенні цього питання: звернення громадян повторно винести їхні заяви на сесію селищної ради; написати нові заяви на оформлення землі в інших селах; в першу чергу подати позови до суду на захист своїх прав, тоді можливий варіант припинення рішення сесії до вияснення обставин. Обговорення тривало близько 2,5 годин. Роз’яснено питання, направлено до реагування у відділ земельних відносин виконкому селищної ради; секретарю селищної ради підготувати витяги із протоколу 59-ої чергової сесії та надати копії карточок для голосування.
  • від жителів с.Йосипівка надійшло звернення щодо ремонту приміщення сільського клубу; обговорено можливість фінансування даного напрямку роботи та виконання робіт; доручено начальнику відділу культури, національностей, релігій та туризму розробити кошторис та підготувати документи до сесії селищної ради; вартість робіт складає близько 190 тис. грн.
  • житель смт.Стара Синява звертався з приводу надання роз’яснення щодо надання кадастрового номера на земельну ділянку в с.Пишки, технічну документацію зроблено без номера; надано роз’яснення відповідно до чинного законодавства;
  • жителі смт Старої Синяви вул. Січових Стрільців звернулися із питаннями ліквідації стихійних сміттєзвалищ на території вулиць Січових Стрільців, Чехова та Кармелюка, узаконення вивезення твердих побутових відходів; також звернулися з проханням посприяти освітленню вулиць. Доручено начальнику КП «Старосинявський комунгосп» Ігорю Федорчуку та першому заступнику селищного голови Карпушину А.А. вирішити питання, організувати роботи із благоустрою. Є наявні кошти близько 50 тис. грн. за екологічний збір, котрі можна направити на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ. Вказано на недотриманні мешканцями вулиць Правил благоустрою, за що можливий штраф у розмірі від 340 грн., оперативному заключенні договорів на вивезення твердих побутових відходів;
  • житель с.Адамполя звернувся з приводу затоплення власного городу стічними водами від підприємства «Візит»; відходами від агропереробки, які засмічують городи людей та постачання питної води на вул.Привокзальній. Доручено директору КП «Старосинявський ЦВК №1» В.Матіяшу провести проби (аналіз) питної води; начальнику відділу ДАБІ О.Ніколайцю та першому заступнику А.Карпушину виїхати на місце подій та вивчити ситуацію.

Усі питання розглянуто, обговорено із громадянами, направлено до реагування у відповідні структурні підрозділи та комунальні підприємства селищної ради. Більшість питань щодо надання роз’яснення стосувалися земельних питань.

У роботі прийому взяли участь: перший заступник селищного голови Андрій Карпушин, керуюча справами апарату Оксана Бондарчук, начальник юридичного відділу Ігор Шевчук, головний спеціаліст відділу земельних відносин виконкому селищної ради Дмитро Осадчук, начальник КП «Старосинявський комунгосп» Ігор Федорчук, начальник відділу ДАБІ Олег Ніколаєць.

Фото без описуФото без опису

За матеріалами прийому громадян.