Фото без опису20 лютого 2014 року найбільше постраждало учасників Революції гідності в Києві на Майдані... Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи тодішнього режиму розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». О 22:17 Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу.

День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності. Україна має завжди пам'ятати про те, що Герої Небесної Сотні віддали свої життя за свободу нашої держави та її європейський вибір. 

Сьогодні в центрі Старої Синяви проходили заходи, приурочені 6-тій річниці Пам'яті Героїв Небесної Сотні, які розпочалися літією за загиблими під час Революції Гідності в січні-лютому 2014 року в місті Києві та тих, хто віддав своє життя під час проведення антитерористичної операції на Сході України. Літію відслужив Благочинний Старосинявського району Православної Церкви України Олег Макаровський.

Учасники заходу схилили голови у спільній молитві та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих, звучала мелодія Майдану «Плине кача..», поклали квіти до Меморіального хреста пам’яті біля свято-Покровського храму та засвітили лампадки.

У заходах взяли участь: Благочинний району Олег Макаровський, керуюча справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, перший заступник голови райдержадміністрації Надія Вікарська, учениця Старосинявського НВК Богдана Шрубківська, котрі розповіли про історичні аспекти подій 2013-2014 року, старшокласники Старосинявського НВК, працівники організацій та установ.

Можливо, не все так склалося, як того хотілося у 2013-2014 роках, але змін рівня розвитку країни хотіли мільйони людей… За все це не просто стояли люди на Майдані, за це заплачено дуже велику ціну – життя Героїв Небесної Сотні, які пожертвували собою та змінили хід історії нашої держави. Одним із головних завдань є єднання українського народу у цей важкий, сповнений випробувань для нашої держави час.

Нехай єдиним спільним бажанням залишається побажання добра і миру, змін на краще в державі.

Учасники приєдналися до Всеукраїнської акції «Ангели пам’яті», присвяченої Героям Небесної Сотні, і розмістили паперові ангели на кущах калини, як символ розстріляних мирних людей і нашої пам’яті про їхній подвиг.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Відділ культури, національностей, релігій та туризму

виконкому селищної ради.