Фото без описуУ селищній раді відбулося засідання оргкомітету   з нагоди проведення  та організації заходів до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ої річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, яке провела заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста за участю керівників структурних підрозділів селищної ради. Члени організаційного комітету  визначили час проведення та перелік офіційних заходів з нагоди цієї дати.

Участь в засіданні оргкомітету взяла заступник голови райдержадміністрації Оксана Ліщишина та голова Старосинявської районної організації ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)  Олександр Осадчук.

У рамках урочистих та меморіальних заходів з відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ої річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану передбачено:

10.00 15.02.2020 року - проведення спортивних змагань на Кубок Євгена Шапка у спортивному залі Старосинявського НВК;

11.00 15.02.2020 року - увічнення пам’яті загиблих, проведення поминальної літії, покладання квітів до пам’ятників загиблих учасників бойових дій на території інших держав; організація тематичної виставки в читальному залі ЦРБ; відвідування Музею бойової слави.

Людство має пам’ятати і знати про страшні сторінки афганської війни, пам'ятати, що серед нас живуть люди, які в 20–30 років стали свідками і учасниками цих воєнних дій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, подвигом, героїзмом.

Прийдіть до стели пам’яті в центрі  Старої Синяви о 11.00 15.02.2020 року , разом вшанувати пам'ять воїнів-інтернаціоналістів, згадати історичні події.

З історії: 25 грудня 1979 року радянські війська були введені в Афганістан для інтернаціонального обов'язку. Для тисяч радянських солдат, їхніх батьків, матерів, братів, сестер розпочалася жорстока, кривава війна в Афганістані. Потрапивши на палаючу афганську землю, мужні воїни-інтернаціоналісти всім серцем прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатонаціонального народу.

Восени1988 року розпочалася операція «Тайфун». Радянська авіація завдала нищівного удару по кишлаках уздовж траси Кабул – Саланг, якою мали виводити війська.

15 лютого 1989 року останній  радянський солдат залишив афганську землю.

Оргкомітет.