Фото без опису58-ма чергова сесія селищної ради, яку провів селищний голова Віталій Здебський за участю 23 депутатів селищної ради, нараховувала у порядку денному більше 240 питань. В основному розглядали земельні питання. Перше пленарне засідання 58-ої чергової сесії проходило у вівторок із 10.00 до 18.00. Після зачитування питань, що виносяться на засідання, додатково до порядку денного депутати включили ще 77 питань земельного напрямку по с.Нова Синявка. Обрали лічильну комісію у складі: голова комісії Володимир Кондратюк, члени комісії Віра Котик та Марія Омельчак.

Депутати розглянули питання «Про внесення змін до рішення сесії селищної ради від 26 грудня 2013 року «Про затвердження вулиць по Старосинявській селищній раді» № 14» у зв’язку з необхідністю привести в порядок назви вулиць селища із словниками Єдиного державного реєстру. На сесії після активного обговорення надали дозвіл на здачу в оренду частини нежитлового приміщення Пасічнянської АЗП/СМ площею – 6,0кв.м. за адресою с. Пасічна вул. Грушевського,4 Старосинявського району; затвердили Положення про юридичний відділ Старосинявської селищної ради в новій редакції. Перейшли до розгляду земельних питань, проекти котрих готувалися відділом земельних відносин спільно із робочою групою депутатів. Під час розгляду питань депутати заслухали інформацію представника ТОВ «Хмельницькрибгосп» Юрія Задворного щодо сплати до селищного бюджету орендної плати: у 2017 р. вона склала 507 тис. грн.; у 2018р. – 1 млн. 200 тис. грн.; у 2019 р. – 1 млн. 038 тис. грн., сплачено також ПДФО. Наголошено на сесії пришвидшити роботу із виготовлення документації на стави. Виступив директор відокремленого підрозділу АТ «Хмельницькобленерго» Старосинявського РЕМ Олег Черниш з проханням виділити земельні ділянки для 15 трансформаторних підстанцій з орендою їх під 3% на 49 років, проте питання відклали до вивчення, оскільки раніше сесією було затверджено мінімальну орендну плату 6% від вартості нормативно-грошової оцінки землі.

Під час голосування депутати заявляли про виникнення конфлікту інтересів згідно нових внесених змін до ЗУ «Про запобігання корупції» (Закон №1700), де розглядалися питання їхніх близьких осіб.

До депутатів звернулися учасники бойових дій в зоні проведення АТО/ООС – Віталій Бакун, голова Старосинявської громадської організації учасників АТО - з проханням в першу чергу розглянути питання, що стосуються надання дозволу учасникам АТО на виготовлення технічної документації на земельні ділянки.

Депутати розглянули 109 питань порядку денного. І пленарне засідання 58-ої чергової сесії завершили о 18.00.

ІІ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ 58-ої СЕСІЇ

У роботі ІІ-го пленарного засідання 58-ої чергової сесії взяло участь 17 депутатів селищної ради. Селищний голова Віталій Здебський наголосив на чіткому дотриманні Регламенту чинного законодавства (ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні»).

Перед початком роботи перед депутатами виступив учасник бойових дій в Афганістані Вадим Шмалько від усіх воїнів-інтернаціоналістів, афганців і висловив прохання передбачити в проектах рішень по 2 га землі усім учасникам бойових дій в Афганістані. Депутати Віра Котик та Галина Симчишина відповіли, що усі прохання учасників бойових дій взято до уваги. Відділом земельних відносин виконкому селищної ради сформовано проекти рішень, враховуючи напрацювання робочої групи з інвентаризації земельних ділянок та пропозиції депутатів, їх розміщено на офіційному сайті селищної ради в розділі «Проекти рішень…». У проектах запропоновано земельні ділянки у селах Лисанівці, Адампіль, Пилява, Залісся, Нова Синявка, ще будуть опубліковані й інші.

Депутати заслухали інформацію директора КЛГП «Діброва» Дмитра Довгалюка, підтримали питання, що виносилося на сесію «Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою» 115 га лісосмуг, які використовує для роботи комунальне лісогосподарське підприємство, потрібно упорядкувати належним чином, над чим працює колектив. Це єдине комунальне підприємство селищної ради, яке самостійно, без додаткової фінансової підтримки, веде свою господарську діяльність, забезпечує населення соціальним паливом, встановило доступні ціни на дрова.

В активному обговоренні, суперечках та пропозиціях проходили пленарні засідання 58-ої чергової сесії. Див. ВІДЕО з усіх засідань. Щоб побачити результати голосування – перейдіть за посиланнями https://starosynjavska-gromada.gov.ua/docs/326275/

Депутати розглянули більше 240 питань порядку денного, деякі відклали до вивчення.

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.