Фото без опису29 січня 1918 року в історії України з’явилася нова сторінка,  щедро полита молодою кров’ю,  назва якої  -  Крути. Трагічна загибель студентського куреня під  Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за Незалежну Україну. З нагоди пам’яті 102-ї річниці бою під Крутами в читальній залі центральної районної бібліотеки відбулася історична година до Дня пам’яті Героїв Крут «Дотик Крутянського болю».

Участь в заходах взяли заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста, працівники центральної районної бібліотеки, вчителі та учнівська молодь Старосинявського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія ім. О. Романенка».

Основна мета заходу – це формування в молоді почуття патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу, вшанування пам'яті полеглих за незалежність Батьківщини.

Бібліотекар Ірина Шпак зробила історичний екскурс у ті трагічні дні січня 1918 року та розповіла учням про героїчну і водночас трагічну подію в історії України. Учні читали вірші, присвячені Героям Крут.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять студентів, які загинули під Крутами та всіх загиблих у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.

Працівники центральної районної бібліотеки презентували книжково-ілюстративну виставку «29 січня – День пам’яті Героїв Крут», а також демонстрували показ тематичних відеофільмів.

Фото без опису