Фото без описуУ малому залі засідань проходило засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Віталій Здебський за участю керівників та представників комунальних підприємств селищної ради, в.о. старост сіл, керівників структурних підрозділів селищної ради. Під час роботи виконкому розглянуто ряд важливих питань життєдіяльності громади.

1. Про встановлення лімітів споживання енергоносіїв для бюджетних установ та організацій Старосинявської селищної ради на 2020 рік, де було наголошено на дотриманні жорсткого режиму економії використання енергоносіїв, контролю над їх використанням.

2. Про коригування тарифів на водопостачання, про що інформували Віктор Паціюк, головний спеціаліст відділу комунального майна, житлово-комунального господарства та інфраструктури виконкому селищної ради та Валентин Матіяш, директор КП «Старосинявський центральний водоканал №1». Враховуючи проведені розрахунки у зв’язку з підняттям тарифів на електроенергію прийнято рішення від 29.01.2020р. №02/2020 «Про коригування тарифів на водопостачання», з метою приведення тарифів на централізоване водопостачання до економічно обґрунтованих планових витрат, пов’язаних з централізованим водопостачанням по КП «Старосинявський ЦВК №1», проведено коригування тарифу із врахуванням росту вартості електроенергії на централізоване водопостачання для жителів селища Стара Синява, який з  1 лютого 2020 року буде складати:

-на централізоване водопостачання - для фізичних осіб - 15,24 грн/куб.м (з ПДВ),

-на централізоване водопостачання - для ФОП та Ю.О . – 20,36 грн/куб.м (з ПДВ)

-на централізоване водопостачання - для бюджетних установ та організацій

-(ю.о. публічного права) – 16,14 грн/куб.м (з ПДВ) грн/куб.м.

3. Про організацію та встановлення вартості гарячого харчування у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Старосинявської селищної ради на 2020 рік, розповів Олександр Пузирук, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету селищної ради. Наголошено на безкоштовному харчуванні дітей учасників бойових дій, АТО/ООС, дітей-сиріт, вчасній підготовці відповідних документів в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації.

4. Про зняття з обслуговування територіального центру, доповів Петро Чорний, директор КП «Старосинявський територіальний центр соціального обслуговування» (надання соціальних послуг). Шестеро чоловік похилого віку знято з обліку у зв’язку із смертю та зміною місця проживання, за власним бажанням.

Розглянуто питання:

5. Про присвоєння адрес та 6.Про уточнення адрес, про що інформувала Людмила Стегніцька, завідувач сектору архітектури, містобудування виконкому селищної ради. Обговорено порушені проблеми заявників, вказано на коригуванні проекту рішення та прийнято відповідні рішення.

7. Про затвердження актів обстеження зелених насаджень та надання дозволу на зріз дерев на території Старосинявської селищної ради , розповів Дмитро Осадчук, головний спеціаліст відділу земельних відносин виконавчого комітету селищної ради. Згідно заяв громадян надано дозвіл на зріз аварійних дерев, які досягли вікової межі та несуть загрозу життю людей, знаходяться поблизу Старосинявської ЗОШ І-ІІ ст.№2, загрожують падінням на лінії електропередач.

Члени виконкому зупинилися на питаннях: 8. Про визначення об’єктів та видів безоплатних суспільно – корисних робіт для засуджених, на яких судом накладено кримінальне покарання у вигляді громадських робіт та 9. Про визначення об’єктів та видів суспільно – корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді оплатних громадських робіт , про що повідомив Андрій Карпушин, перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Визначено КП «Старосинявський комунгосп» об’єктом для безоплатних суспільно – корисних робіт для засуджених, на яких судом накладено кримінальне покарання та адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт – прибирання відповідних територій.

На виконкомі затвердили План роботи виконкому на І півріччя 2020 року.

Детально ознайомилися із питанням №11 «Про розгляд звернень громадян у виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради за 2019 рік», про що інформувала керуюча справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук: «За 2019 рік до Старосинявської селищної ради надійшло всього близько 24 тисяч різнопланових звернень. До виконкому селищної ради надійшло - 1011 звернень , від громадян - 792 , депутатських звернень - 26, на особистому прийомі у селищного голови 193 чол. Надійшло листів від організацій ,установ та підприємств – 2708. Тематика питань ,що порушувалися у зверненнях громадян, різнопланова. За результатами узагальнення найактуальнішими є питання щодо земельних відносин. За 2019 рік до виконкому надійшло 6652 заява від жителів громади. Усі заяви було вчасно розглянуто, за необхідності надано усні та письмові роз’яснення. Крім того, земельні питання були розглянуті на сесії селищної ради і прийняті відповідні рішення. При розгляді звернення громадян проводяться виїзні комісії за участю депутатів селищної ради та спеціалістів виконавчого комітету. За 2019 рік надійшло 441 заява щодо надання матеріальної допомоги жителям громади : по програмі «Турбота» Старосинявської селищної ради на 2018-2020 роки виплачено 223 чол. на суму 300 тис. грн.; згідно Програми діяльності громадської організації «Старосинявська спілка учасників АТО» на 2016-2019 роки виплачено 62 чол. на суму 54 тис. грн.; відповідно до Програми діяльності Старосинявської районної організації ветеранів Афганістану на 2019-2020 роки виплачено 18 чол. на суму 25 тис. грн.

Відповідними спеціалістами селищної ради складено 303 акти обстеження житлово- побутових умов та видано 531 довідку різного характеру. В.о.старостами сіл та діловодами прийнято громадян 2484 чол., видано 334 заповітів, 1515 доручень, 11086 довідок різного характеру.»

У розділі «Різне» виконком розглянув лист Старосинявського РС ГУДСНС України в Хмельницькій області, про що поінформував начальник Старосинявського РС ДСНСУ Мирослав Явдощук, наголосив на дотриманні правил пожежної безпеки, повідомив про трагічні наслідки пожеж, що виникли у 2019 році, застеріг від спалювання сухої трави та очеретів, що забороняється законодавством.

Заслухано інформацію-звіт про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті селищної ради за 20919 рік, про що детально інформувала заступник голови адміністративної комісії Оксана Бондарчук: «За 2019 рік відбулося дев’ять засідань адміністративної комісії, на яких розглянуто 57 протоколів про адміністративні правопорушення, що на 107 протоколів менше ніж у 2018 році. Адміністративною комісією протягом 2019 року винесено 57 постанов, з них 53 постанови про накладення штрафів на суму 10229 грн. та 4 постанови про закриття справ про адміністративні правопорушення, правопорушниками сплочено добровільно 6493 грн.

Старосинявською селищною радою направлено 6 постанов на суму 3874 грн. до Старосинявського районного відділу державної виконавчої служби Головного Територіального управління юстиції у Хмельницькій області.»

Селищний голова підбив підсумки роботи виконкому.

Фото без опису

Фото без опису

За матеріалами роботи виконавчого комітету.