Фото без описуЗаради привернення особливої уваги до захисту прав та соціальної підтримки людей з інвалідністю у 1992 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем людей з інвалідністю.  На долю людей з обмеженими фізичними можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Символічно, саме в цей день, другий рік поспіль в читальному залі центральної районної бібліотеки в тісному колі зустрічаються члени Летичівської первинної організації УТОС, які проживають на території Старосинявської громади.


Цьогоріч теж зустріч організував голова Летичівської ТПО УТОС Леськов Петро Омелянович, який поінформував присутніх про діяльність громадської організації протягом 2019 року, окреслив план діяльності організації на 2020 рік, а також вручив членські квитки новим членам ТПО УТОС.

Участь у заході взяли  Старосинявський селищний голова Віталій Здебський, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста, перший заступник голови райдержадміністрації Надія Вікарська та заступник голови райдержадміністрації Оксана Ліщишина.

Звертаючись до присутніх, Віталій Едуардович зазначив: «Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана та повага суспільства до людей, що потребують особливого захисту та підтримки у цей непростий час. Люди з обмеженими фізичними можливостями – це не просто категорія громадян. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські сподівання на краще. Увага та милосердя, допомога кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями.

Переймаючись буденними проблемами, ми не повинні забувати про непросту долю людей з вадами здоров’я, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – справжній вияв милосердя, людяності та любові до ближнього».

Всім присутнім селищний голова вручив подарунки у вигляді продуктових наборів.

За тісну співпрацю, вирішення соціальних проблем людей з аномаліями зору, голова Летичівської ТПО УТОС Леськов П.О. вручив Подяку Старосинявському селищному голові Здебському В.Е. та колективу Старосинявської селищної ради.

Подарункові набори для членів УТОС організували працівники Старосинявської ОТГ, селищний голова В.Здебський спільно із фермерським господарством «Гринчука»- керівник Анатолій Гринчук, депутат селищної ради; СФГ «Поділля» - керівник Тетяна Супрук; фермерським господарством «Агро М.Т.» -керівник Михайло Ганах, депутат селищної ради; фермерським господарством «Новосинявське» - керівник Сергій Кравчук, с.Нова Синявка.

Старосинявська селищна рада висловлює щиру подяку усім, хто долучився до акції підтримки. Дякуємо за вашу турботу, допомогу, розуміння та благородну справу, яку ви робите для людей.

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.