Фото без описуСільське господарство належить до найдавніших видів господарської діяльності людини. В Україні сільське господарство завжди займало важливе місце. В останні роки аграрний сектор економіки держави успішно розвивається, використовуючи технології 21 століття. На Хмельниччини третина підприємств області займається вирощуванням сільськогосподарської продукції та її переробкою. Знанні в області та за її межами ТОВ НВА «Перлина Поділля» (Білогірський район), приватне підприємство «Аграрна компанія – 2004» та ТОВ «Волочиськ-Агро» (Волочиський район). СФГ Клепачі та СФГ Манятин (Славутський район), ТОВ «Святець» (Теофіпольський район), Корпорація «Сварог Вест Груп» (Шепетівський район) тощо.

Саме з ними та з багатьма іншими, упродовж багатьох років, успішно співпрацює Хмельницька обласна служба зайнятості задля працевлаштування безробітних мешканців села. Використовуючи новітні технології з інформування та надання послуг, обласна служба зайнятості вже 13 років проводить роботу по укладанню угод про співпрацю з сільськими та селищними радами, а останнім часом і об’єднаними територіальними громадами.

Як результат, протягом січня - жовтня 2019 року працевлаштовано близько 10 тис. осіб, які проживають у сільській місцевості, за професіями (спеціальностями): агроном, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, підсобний робітник тощо.

Майже 190 роботодавців із сільської місцевості отримують компенсацію єдиного соціального внеску за працевлаштованих на нові робочі місця безробітних. Для потреб сільськогосподарських підприємств проводилось навчання 2,8 тис. безробітних громадян за професіями: електрозварник, продавець, слюсар, водій автотранспортних засобів, кухар, оператор котельні; задоволено майже 2,7 тис. пропозицій роботодавців у тимчасових робочих місцях.

Напередодні професійного свята бажаємо працівникам сільського господарства щастя, здоров’я, невичерпної наснаги та подальших успіхів у вашій нелегкій праці.

 

 

 

Відділ інформаційної роботи Хмельницький обласний центр зайнятості

пров. Шевченка,10 м.Хмельницький, Україна, 29000

тел: +38(0382) 65-74-18 +38(0382)76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua