Фото без описуТаку назву мав святковий захід у залі Пасічнянського Будинку культури, який відбувся у рамках літературно – музичного вечора. Свято приурочене історичним подіям українського козацтва і Дня захисника України. Під звуки «Козацького маршу» художній самодіяльний колектив «Передзвін» розпочав святковий изахід хореографічною композицією «Вітальна». У цій композиції злилися вільний, сильний дух українських козаків та ніжність і велич України.


З глибини віків, із давніх – давен доходять до нас легенди про славних запорожців, які не жаліючи свого життя боронили рідну землю – неньку Україну. Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним з найголовніших свят козаків, за що воно отримало другу назву – Козацька Покрова.

На фоні чарівної мелодії бандури ведучі В. Семенюк В. і Б.Мороз розповіли про славний період козаччини: історію, звичаї та традиції .

Любов до України та славних козаків – запорожців звучить у піснях «Над Україною», «Українські козаки» у виконанні Козак Вікторії.

Зі святом привітали учасника АТО Козака Сергія Васильовича та вручили квіти.

Гарним доповненням свята була художня постановка «Розмова козаків з отаманом», яку відтворили Якимчук Віталій, Ніколаюк Ростислав та Ніколаюк Владислав.

Братанюк Анатолій зачарував глядачів інструментальними творами «Ніч, яка місячна» та «Помолимся за родителей».

Продовжуючи свято, ведучі розповіли, що «Історія України…Це постійна боротьба за утвердження народності й нації, розбудови соборної незалежної демократичної держави. Мужніми борцями за вільне життя в Україні були не тільки наші пращури, а також є нинішнє покоління. Саме це покоління ввійде в історію, як борці за незалежність, мир та євроінтеграцію, це історія десятків тисяч учасників АТО. Спочатку був Майдан. Потім – Небесна Сотня, війна на Сході. Ми пишаємося тим, що наша молодь надзвичайно патріотична і ці 28 героїв –атовців живуть і працюють поруч з нами. Це вони за покликом серця і любові до вільної і самостійної України пішли захищати наш рідний край. Чорним круком в наше село прийшла звістка про загибель нашого односельця Шалатовського Вадима Володимировича . Від пережитих страшних хвилин війни пішов із життя Горобець Олександр Анатолійович.» Ведучі читають слова: «Запалим свічку пам’яті про тих, кого війна забрала в домовину. Бог забирає кращих, може і святих. У когось батька, в когось – і дитину. Запалим свічку й тихо пом’янемо Героїв тих, що бились за свободу…»

У залі звучить мелодія «Пливе кача». На сцені приспущений прапор України, дівчата на колінах з лампадками вшановують пам’ять захисників.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять героїв- односельчан, які віддали своє життя за вільну, незалежну Україну Шалатовського Вадима Володимировича та Горобця Олександра Анатолійовича.

Низько вклоняючись та розділяючи горе батьків Шалатовського Володимира Андрійовича , Горобець Софії Григорівни та Анатолія Івановича , сини яких так передчасно забрали небеса, дует у складі Іващук Оксани та Куцоконь Юлії виконали пісню «Полинова доля».

Вітаючи зі святом односельців, Куцоконь Юлія, студентка Вінницького коледжу, подарувала пісню «Родина». Піднімаючи гарний настрій, Іващук Оксана виконала пісню «Ми українці».

Завідуюча місцевим СБК Валентина Семенюк щиро подякувала глядачам та учасникам свята, побажала миру та процвітання нашій державі: «Нехай квітне Україна: вільна, сильна і єдина. Стихне гуркіт злої зброї, всі повернуться герої! Щоб не пропала предків справа, бо ми від роду – козаки! Державі Україна слава! Героям слава навіки!»

Фото без опису

 

Відділ культури, національностей, релігії та туризму

виконкому селищної ради.