Фото без описуП'яту з 27 амбулаторій, що будуються в Хмельницькій області за програмою "Доступна медицина", урочисто відкрили у с.Пилява на території Старосинявської ОТГ. Відтепер замість старої аварійної у селі виросла новенька простора амбулаторія. Разом на будівництво та обладнання закладу витратили 8 млн.445 тис. грн. 90% - це кошти з державного бюджету, решту 10% на умовах співфінансування виділила Старосинявська селищна ОТГ сесією селищної ради. Із селищного бюджету передбачено на Пи­лявську амбулаторію загальної практики сімейної медицини по вул.Жукова в с.Пилява Староси­нявського району (Старосиняв­ська ОТГ) в сумі 835 тис. грн.


Питання будівництва амбулаторії постало ще у 2017 році, коли жителі с.Пилява та навколишніх сіл зверталися до селищного голо­ви Віталія Здебського допомогти провести благоустрій місцевої амбулаторії сімейного лікаря. Проте, спеціалісти, які виїхали на об’єкт, зробили висновки, що старе приміщення є аварійним і не відповідає жодним нормам лікувального закладу. А це означало, що фактично чотири села можуть залишитися без регулярного медичного обстеження. І ніхто не вірив, що можливе будівництво нового сучасного приміщення амбулаторії сімейного лікаря та надання туди автомобіля швидкої.

Розпорядником коштів виступило управління регіонального розвитку та будівництва ОДА, замовником - ДП "Обласна служба єдиного замовника", а генеральним підрядником ТОВ "Ізяславтрансбуд".

Відтепер в сучасній будівлі є кабінет лікаря, лабораторія, маніпуляційна, кабінети щеплень і здорової дитини.

Медичну допомогу для понад двох тисяч жителів Пиляви, Пилявки, Олексіївки, Миколаївки, Олександрівки, Карпівець, Уласово-Русанівки, Теліженець та хутора Вишневого надаватимуть сімейний лікар, дві сімейних медичні сестри. Наразі сюди буде приїжджати лікарка із Старої Синяви, але у ЦПМСД запевняють, що вже невдовзі знайдуть постійного лікаря, який житиме в Пиляві.

У закладі є усе необхідне медичне і комп'ютерне обладнання, а днями мають завершити роботи з прокладання оптоволоконного кабелю для якісного доступу до мережі Інтернет, завдяки чому для пацієнтів будуть доступні телемедичні послуги. Передбачене в приміщенні і житло для лікаря.

Також закуплено службовий автомобіль, який дозволить лікарю виїжджати до віддалених сіл.

Фото без опису