Фото без описуУ рамках реалізації профорієнтаційного проекту «Твоя формула успіху» з метою підготовки учнівської молоді до усвідомленого вибору професійного шляху, формування професійних інтересів та позитивного ставлення до видів діяльності, що користуються попитом на сучасному ринку праці, підвищення компетентності батьків та педагогічних працівників у наданні старшокласникам допомоги у вирішенні питання вибору професії Старосинявською районною філією Хмельницького ОЦЗ спільно з відділом освіти, молоді спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради проведено виїзний профорієнтаційний захід в інтерактивній формі «Подорож в світ професій».


Захід відбувся на базі Старосинявського НВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ст, гімназія” ім. Олександра Романенка. Учасниками заходу стали 146 старшокласників, які стоять на порозі самостійного життя і питання вибору професії для них є актуальним.

На урочистому відкритті гостей, учнів та учасників заходу привітали з побажанням свідомо обрати свій професійний шлях головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Наталія Сивопляс та від імені соціальних партнерів по роботі з молоддю спеціаліст ЦСССДМ Інна Шуляк .

У фойє навчального закладу презентували свої освітні послуги представники як вищих навчальних закладів Хмельниччини, так і професійно – технічніх навчальних закладів, а саме: Національна академія Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького, Хмельницький інститут МАУП, Чемеровецький медичний коледж, Хмельницьке вище професійне училище №4, Хмельницький політехнічний коледж національного університету «Львівська політехніка», Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія, Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут.

Фото без описуУчні та їх батьки мали можливість з «перших вуст» дізнатись про правила вступу до навчальних закладів, Дні відкритих дверей, умови навчання і проживання в гуртожитках. Досить цікавими стали майстер-класи, які проводили студенти представлених навчальних закладів з використанням ігрових елементів про світ професій та анкетуванням молоді. Усім бажаючим запропоновано перегляд відеопрезентацій та профорієнтаційних анімаційних відеороликів про професії. Ізюминкою для усіх присутніх стала презентація власних поетичних творів учасників обласного заочного конкурсу «Професія моєї душі» серед учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти. Зворушливо пройшла зустріч викладача Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії з предстаником від Старосинявської гімназії №1 імені Олександра Казмірова в ході якої вручено книгу пам’яті «Увійшли в безсмерття» (пам’яті героям АТО).

Щоб допомогти розкрити зміст окремих найсучасніших професій з своєю творчою майстерністю прийшли волонтери з числа учнівської молоді, які привернули увагу присутніх творчими та оригінальним виступом і запросили всіх присутніх до актового залу. Школярі стали учасниками інтерактивної гри «Подорож в світ професій», вболівали за свої команди «Сmart» та «Мinions», брали активну участь у рольових іграх та командних інтелектуальних вправах. Зустріч зі cвітом професій спонукала учнів до обміну думками, почуттями, емоціями. Жюрі під час оцінювання враховували оригінальність, творчий підхід, командну гру. А найзавзятішим переможцям вручено дипломи та заохочувальні нагороди від служби зайнятості.

На завершення зустрічі фахівцем з профорієнтації Старосинявської районної філії Людмилою Гарник наголошено, що успіх кожної людини залежить від неї самої, і професійне самовираження є однією з обов’язкових його складових. Тож бажаємо всім майбутнім випускникам прийняти правильне рішення і вибрати саме «свою» професію.


 

Відділ освіти.