Фото без описуУ серпні 2019 року на сільських кладовищах Яблунівки та Цимбалівки розпочато роботи із благоустрою територій, які попередньо обговорено та погоджено з головою громади Віталієм Здебським. Восени 2019 р. виконано заплановане.


Питання будівництва огорожі Цимбалівського та Яблунівського кладовища неодноразово виникало у селах. Однак, його вирішення потребувало великих затрат часу. Крім того, залучення бюджетних коштів з селищного бюджету також було неможливе, адже кладовища не перебувають на балансі комунального майна об’єднаної територіальної громади. Враховуючи безвихідь в даній ситуації, я, як в.о. старости сіл, змушений був звернутися по допомогу до орендарів, які обробляють земельні паї на підвідомчій території.

У березні місяці поточного року при зустрічі з керуючим (заступником) АП НВП «Візит» м.Хмільник Ярощуком Сергієм Володимировичем звернувся до нього з проханням огородити хоча б частково, по можливості, сільські кладовища.

Він пообіцяв, що дане питання обговорить із керівником підприємства Миколою Васильовичем Юрчишиним і постарається вирішити його позитивно.

У кінці серпня 2019 року розпочато роботи, які попередньо обговорено та погоджено з головою Старосинявської селищної ради Віталієм Здебським.

Фото без описуУ місцях встановлення огорожі було проведено зачистку територій від дикорослих дерев та кущів. Вирубку проводили працівники охорони АП НВП «Візит» м.Хмільник на чолі з керівником Шклярем Сергієм Олександровичем та його підлеглими Куйдан Дмитром Олександровичем та Драган Сергієм Яковичем. Допомагало технікою в плануванні територій комунальне підприємство Старосинявської селищної ради «Старосинявський комунгосп» та філія «Старосинявський райавтодор» ДП «Хмельницький облавтодор».

У будівництві паркану взяли участь підрядчики Чокнадій Іван Іванович та Швабський Максим Михайлович, які виконували роботи: заливку бетоном стовпів та встановлення плит.

Завдяки вмілій і оперативній організації робіт керуючого Сергія Ярощука в найкоротші терміни проведено встановлення бетонної огорожі, засипку щебеневою сумішшю в’їзди в територію кладовищ, планування прилеглих територій, встановлення воріт, а також вирішення непередбачених будівельних проблем.

9 вересня 2019 року роботи із встановлення паркану Цимбалівського та Яблунівського кладовища завершено. Загальна довжина паркану Цимбалівського кладовища склала 82 пог.м., Яблунівського -92 пог.м. На будівництво використано кошти в загальній сумі 106 тис. грн.

Щира подяка всім, хто був задіяний у вирішенні важливих питань громади сіл.

Особлива подяка від жителів сіл Цимбалівка та Яблунівка і від себе особисто голові Старосинявської ОТГ Здебському Віталію Едуардовичу, керуючому (заступнику) АП НВП «Візит» (м.Хмільник) Ярощуку Сергію Володимировичу та керівнику підприємства Юрчишину Миколі Васильовичу за фінансову допомогу, за розуміння справи, за підтримку, за порядність.

Бажаємо їм економічного зростання, достатку в громадах та міцного здоров’я.

 

Віктор Котик,

в.о.старости сіл Цимбалівка та Яблунівка.