Фото без описуКомунальне підприємство селищної ради «Старосинявський центральний водоканал №1» запрацювало на території усієї громади з часу створення – 2015 року. Основна функція підприємства щодо забезпечення водою населення доповнилася наданням допомоги з питань благоустрою, підтримки інфраструктури населених пунктів громади.

Директор КП «Старосинявський центральний водоканал №1» Валентин МАТІЯШ розповідає:

- Наш колектив мобілізує зусилля, щоби професійно забезпечити безперебійне водопостачання в кожен двір; постійно контролюємо роботу водогонів, які комунальне підприємство взяло на баланс від селищної ради. Так, на даний час підприємством надано послуг з водопостачання на суму більше 280 тис. грн., водовідведення - на суму більше 180 тис. грн.; надавалися послуги екскаватора - більше 30 тис. грн.; видано техумов на суму майже 500 тис. Це дало можливість водоканалу працювати в нормальному режимі.

Якщо говорити про загальну кількість споживачів, то на сьогодні вона складає майже 1500 дворів, найбільше у Старій Синяві – 1006 споживачів. Протягом першого кварталу 2019 року підприємство прийняло 15 водогонів, протяжністю 52044,7 м. загальною вартістю 16 млн. 863 тис. 288 грн., у 13 селах громади.

Не обійшлося в нас без проблем, мабуть, їх немає лише в того, хто багато говорить, але не працює… Жителі ставили нам суттєві запитання щодо індивідуальних підключень в с.Липки, так, справді, там діяв старий водогін, за воду сплачувало колись агропідприємство. Мешканці звикли до такого режиму водопостачання, але зараз водоканал взяв на баланс водогін, згідно встановленої процедури проводимо підключення до водогону в рамках діючого законодавства. І село Липки не є виключенням, таку ж саму процедуру маємо пройти в кожному дворі, хто хоче підключитися до водогону. У Старій Синяві були проблеми із частими проривами старого водопроводу; тривають підготовчі роботи з переходу зі старого водогону на новий, які розпочали з 01.09.2019 р., зараз приступаємо до роботи з індивідуальних підключень до нового водогону в смт. Старій Синяві на вулицях Івана Франка, Ватутіна, с.Йосипівці додаткового проведення робіт з ремонту водогону в Пиляві та ін.

Фото без описуЗа додатковою інформацією звертайтеся за тел.: 068-447-20-60 - аварійна служба водоканалу, працює цілодобово.

Водогони в Старій Синяві та деяких селах старі, дають збій, нашим колективом тільки за перше півріччя 2019 року ліквідовано більше 80 проривів водогонів у смт. Стара Синява та селах. Відремонтовано каналізаційну мережу по вулиці Толстого в Старій Синяві. Проблемних питань різних масштабів є безліч, і не вирішуються вони в долі секунди, над цим потрібно щоденно трудитися, що й робить наш колектив.

Фото без опису

Проведено аналізи питної води. Згідно результатів лабораторних досліджень питна вода відповідає усім необхідним вимогам, про що регулярно інформуємо на офіційному сайті громади.

На виконання програми «Питна вода» проведено реконструкцію урочища «Щабельник»; у с.Пилявка переоснащено мережу водогону, щоби налагодити безперебійне водопостачання населення. Кожне проблемне питання знаходиться на контролі у селищного голови, поступово спільними зусиллями вирішується на користь жителів громади.