Сьогодні делегація представників у складі 12 осіб із об’єднаних територіальних  громад  Запорізької, Черкаської, Чернівецької  та Хмельницької областей відвідала Старосинявську ОТГ в рамках співпраці та ознайомлення із методами  та умовами праці Старосинявської  об’єднаної територіальної громади, сучасного центру надання адмінпослуг,  що cтворений за підтримки гранту проекту U-LEAD з Європою «Підтримка реформи децентралізації в Україні».

Реалізовувалися заходи Програми стажування на тему: «Зміцнення об’єднаних територіальних громад у Хмельницькій, Запорізькій, Чернівецькій та Черкаській областях, через обмін досвідом поміж лідерами новоутворених громад у сферах важливих для управління громадою. Пошук ефективних рішень для розвитку громади через обмін досвідом».

Старосинявська ОТГ  розпочала свою  діяльність у 2015 році в межах Старосинявського району. За цей період відбулося становлення громади, реалізовано близька 40 інфраструктурних  проектів в населених пунктах громади, якими охоплено 37 сіл ОТГ;  реалізовувалися заходи 32 Програм розвитку селищної ради; громада була активним учасником європроектів та міжнародних грантів. 

Старосинявська ОТГ стала фіналістом для отримання допомоги зі створення центру надання адміністративних послуг. Згідно заключеної угоди між селищною радою та U-LEAD із місцевого бюджету в рамках співфінансування виділено 535 тис. грн.  Завдяки принциповій позиції селищного голови Віталія Здебського, його новаторських ідей, як архітектора, стосовно створення сучасного центру європейського зразка Старосинявська громада працює і розвивається в напрямку надання усіх необхідних соціальних послуг населенню,  удосконалюються методи співпраці, планується оновлення.

Завдяки планомірній роботи колективу ЦНАПу, центр відомий за межами області  і став для багатьох новостворених громад базою навчання та збагачення досвідом.

Сьогодні делегація представників ОТГ, яку очолив  Ігор Баб’юк – координатор проекту «Децентралізація на практиці 2 – вчимося один від одного» в Хмельницькій області, відвідала Старосинявську ОТГ з метою навчання учасників семінару, співпраці та  обміну досвідом роботи. 

Керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук ознайомила представників ОТГ  з інформацією та фотослайдами про процес становлення Старосинявської ОТГ, реалізацією різних програм розвитку, міжнародних проектів та співпрацею  селищної ради з інвесторами, починаючи із 2015 року – часу створення ОТГ -  до сьогодні.

Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста детально інформувала про роботу соціальної сфери громади, комунальних підприємств та бюджетних установ ОТГ, обговорено проблематику вирішення актуальних питань освіти, медицини,  соціального захисту.

Керівник ЦНАПу Наталія Куцоконь детально,  із показом слайдів, розповіла про роботу центру, провела екскурсію приміщенням ЦНАП. На сьогодні  ЦНАПом надано більше 12 тисяч різних послуг населенню, що перевищує минулорічний показник. У залі центральної бібліотеки у формі  активного спілкування обговорено проблемні питання діяльності ЦНАП, оформлення приміщення, оснащення сучасним обладнанням.

На завершення учасники  відвідали ЦНАП, КП «Старосинявську центральну бібліотеку» та КП «Старосинявський районний Будинок культури», про  діяльність яких розповідали начальник відділу культури Богдан Німець та методист ЦБС Наталія Шамрай; побували у  спортивному  клубі за інтересами, про роботу якого розповів керівник, тренер з бодібілдингу Олег Ніколаєць. Результати роботи спортклубу відомі далеко за межами Хмельницької області. Проект продовжено на території Летичівської ОТГ.

Прес-служба ОТГ.