Фото без опису15 серпня 2019 року проект "Поліцейський офіцер громади" презентували в м. Хмельницький. Меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції в Хмельницькій області підписали керівники 35-ти об’єднаних територіальних громад області. Представництво Старосинявської селищної ради на церемонії підписання виконала секретар ради Наталія Гарник. Урочисті заходи підписання відбувались за участі голови Національної поліції України Сергія Князєва та керівника регіонального офісу ІСІТАР в Україні Міністерства юстиції США Джона Монтаніо, які зазначили, що цей проект дозволить головам громад працювати на своїй території у тісній співпраці з поліцією, аби вирішувати проблеми на первинному рівні.

Суть проекту полягає в тому, що в кожній ОТГ житиме та працюватиме поліцейський, який піклуватиметься про безпеку та захист лише цієї громади. Він має стати першим, до кого звертатимуться люди, котрі стикнулися зі злочином чи несправедливістю, і першим, хто запобігатиме кримінальним діянням і правопорушенням на підзвітній території.

Офіцер має стати невід’ємною частиною самої громади. При цьому він звітуватиме не лише перед поліцейським керівництвом, а й перед громадою.

Робота офіцера буде орієнтована на громаду, на її інтереси, потреби та безпеку і це основний пріоритет.

Коштами Міністерства внутрішніх справ поліцейського офіцера громади забезпечать службовим автомобілем та планшетом для ведення електронної документації. Об’єднана територіальна громада повинна забезпечити поліцейського робочим кабінетом та, за можливості, службовим житлом. Перед тим, як розпочати роботу, усі поліцейські офіцери громади пройдуть навчання.

Учасники заходу також мали можливість ознайомитися з інформацією про досвід та досягнення Дніпропетровщини, яка першою розпочала впровадження даного проекту.

Фото без описуФото без описуФото без опису