Фото без описуЗдавна склалися звичаї, що криниця у селі – це місце не лише життєдайної сили, а й центр живого спілкування. Люди говорили: «Який господар – така криниця», «Криниця – серце села». Недаремно в народі прижилися такі прислів’я, бо й до сьогодні сільські криниці є окрасою в населеному пункті.

За останні два роки селищна рада організувала роботи із благоустрою понад 30 криниць громадського користування, спрямували на це більше 66 тисяч грн., реалізовуючи заходи Програма розвитку житлово-комунального господарства, благоустрою, озеленення та поліпшення стану довкілля Старосинявської селищної ради на 2016-2020 роки.

З початку 2019 року на виконання цієї програми селищною радою направлено більше 38 тис. грн. У с.Заставцях пофарбовано три криниці на вулицях Матросова і Набережна; відремонтовано у с.Ілятка вул. Матросова; у с.Пасічна - на вулицях Романа Юзви та Вокзальна; у с.Сьомаках – на вулиці Новий план та завершуються роботи на вул. Лісова; у с.Гречана на вул. Зарічна та с.Лисанівці на вул.Кільцевій тривають роботи з ремонту криниць.

Працівники КП «Старосинявський комунгосп» доставили круги та відповідні матеріали для ремонту криниць у села: с.Теліжинці, Мисюрівка, Цимбалівка, Лисанівці, Пилявка.

Роботи з ремонту криниць ще тривають. Активну участь у ремонтних роботах взяли жителі сіл, яким небайдуже благоустрій своїх вулиць, охайність та належний вигляд криниць, за що Старосинявська селищна рада висловлює слова щирої вдячності за співпрацю, ініціативу та самоорганізацію робіт.

 

КП «Старосинявський комунгосп».