Вже вдруге Старосинявщина радо зустріла американський гурт «Cisco & the Racecars», який виступив з безкоштовним концертом на сцені районного будинку культури в рамках Проекту «Блуграс в Україні». «Блуграс в Україні» - це культурно-музичний обмін, що частково фінансується американською організацією «Trust for Understanding». Даний тур організовано за підтримки Хмельницької міської ради та управління культури і туризму Хмельницької міської ради. Гурт супроводжував доброволець Корпусу Миру США Алан Янг , який працює в Україні з проектами із економічного та соціального розвитку.

З давніми українськими обрядами та місцевими звичаями американських музикантів перед концертом ознайомили працівники Старосинявського дитячого мистецького закладу та учасники самодіяльного колективу районного будинку культури «Оберіг».

Музиканти гурту «Cisco & the Racecars» донесли до наших земляків музику в стилі Блуграс (суміш музики іммігрантів із Британських островів, афроамериканців, а також джазу і блюзу).

На завершення концерту під бурхливі оплески глядачів американські музиканти спільно з працівниками Старосинявського дитячого мистецького закладу та учасниками самодіяльного колективу районного будинку культури «Оберіг» виконали кілька українських пісень.

 

Прес-служба ОТГ.