У 2018 році селищною радою на сесії прийнято у комунальну власність 8973 га земель сільськогосподарського призначення державної власності. Депутати селищної ради зібралися на спільне засідання депутатських комісій, щоби намітити план роботи щодо розприділення земельних ділянок та визначення функціонального призначення кожної земельної ділянки.

Фото без опису

У селищній раді відбулося спільне засідання постійних депутатських комісій, яке провів за дорученням депутатів селищної ради голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг та з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та агропромислового комплексу, охорони навколишнього природного середовища Андрій Лакуста. Участь в роботі взяли: селищний голова Віталій Здебський, секретар селищної ради Наталія Гарник, перший заступник селищного голови Андрій Карпушин, начальник юридичного відділу Ігор Шевчук, керуючий справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, заступник начальника відділу земельних відносин виконкому селищної ради Наталія Дзюба, 22 депутати селищної ради. Участь в засіданні постійних депутатських комісій взяв голова громадської організації учасників АТО Віталій Бакун.

З інформацією про наявність вільних земельних ділянок та їх інвентаризацію виступила начальник відділу земельних відносин Наталія Дзюба.

Відділом підготовлено на розгляд комісії Положення про порядок надання земельних ділянок за рахунок земель сільськогосподарського призначення комунальної власності за межами населених пунктів на території Старосинявської селищної ради.

Депутати детально обговорили ситуацію. Депутат селищної ради Віталій Дроздовський відмітив, що першочергово потрібно надавати право на оформлення земельних ділянок учасникам бойових дій АТО, які народилися та проживають на території району. Депутати обговорювали різні пропозиції : врахувати першочерговість як учасників бойових дій АТО, так і афганців, дітей-сиріт, пільгових категорій населення та жителів громади.

Виступив головуючий на засіданні Андрій Лакуста, зауважив, що найперше потрібно дати лад обліку земельних ділянок провести аналіз їх стану, і для цього створити робочу групу з інвентаризації вільних земельних ділянок, яка негайно розпочала роботу.

Депутати селищної ради після активного обговорення створили робочу групу з питань інвентаризації земельних ділянок у складі: Наталії Дзюби, Віталія Дроздовського, Володимира Кондратюка, Юрія Гурина, Валентина Дроздовського, Дмитра Осадчука, Марії Омельчак , окрім того – з виїздом групи в села громади до членів робочої групи залучати депутата селищної ради та в.о. старост того населеного пункту, де буде проводитися інвентаризація землі, уточнятися площа. Головою робочої групи обрали Валентина Дроздовського.

Відділу земельних відносин виконкому селищної ради доручено скласти графік виїздів робочої групи з інвентаризації землі у населені пункти громади та провести її за три місяці.

За матеріалами засідання комісій.