Фото без описуУ селищній раді відбулося засідання оргкомітету   з нагоди проведення  та організації заходів до Міжнародного дня захисту дітей, яке провів селищний голова Віталій Здебський. Члени організаційного комітету  визначили час проведення та перелік заходів, присвячених Міжнародному Дню захисту дітей. Свято відбудеться на центральній площі селища біля районного Будинку культури 31 травня 2019 року.

У програмі:

  • 10.00-11.00 – конкурс малюнку на асфальті, конкурси, ігри, розваги, нагородження переможців конкурсів, вручення призів;
  • 11.00-12.00 – освітянська акція «VIVAT!», святковий концерт;
  • 12.00-13.00 – перегляд мультфільмів, дискотека.

Участь в роботі оргкомітету взяли: перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин, керуюча справами апарату селищної ради Оксана Бондарчук, начальник відділу культури, національностей та релігій виконавчого комітету  селищної ради  Богдан Німець, начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету селищної ради Олександр Пузирук.

З історії свята: щороку 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – одне из найбільш «дитячих» свят у світі. Це свято дитинства, захисту життя, здоров'я і прав дітей. Походження Дня захисту дітей бере початок з 1925 року, коли представники різних країн вперше скликали «Всесвітню конференцію з благополуччя дітей» у Женеві. За підсумками конференції було прийнято рішення відзначати у всіх країнах світу День дітей, який зміг би привернути увагу до проблем дитинства. Спеціальної дати не було передбачено, і різні держави використовували дату, найбільш підходящу для їх культури і традицій.

 Традиція святкування Міжнародного дня захисту дітей 1 червня з'явилася у листопаді 1949 року завдяки спеціальній сесії Міжнародної демократичної федерації жінок в Парижі. ООН підтримала ініціативу паризького конгресу, оголосивши захист прав, життя і здоров'я дітей пріоритетним напрямком діяльності. Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950 році.

Головними цілями дня є заохочення миру, братерства і взаєморозуміння між дітьми; закликати батьків, держави, урядові та неурядові організації захищати права і свободи дітей.

«Людство зобов'язане дати дитині найкраще, що воно може дати», –така основна ідея.

Оргкомітет.