Фото без описуУ великому залі засідань адмінбудинку відбулася 47-а позачергова сесія селищної ради, яку провів селищний голова Віталій Здебський за участю 16 депутатів селищної ради. На порядок денний сесії було винесено два питання:

  1. Про затвердження плану соціально-економічного розвитку Старосинявської селищної ради на 2019 рік;
  2. Про надання згоди на заключення договору на поставку щебіню.

Депутати обрали лічильну комісію у складі: голова комісії Володимир Кондратюк, члени комісії Віра Котик та Любов Назаренко.

Зміст першого питання розкрив начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконкому селищної ради Петро Постернак, наголосив на тому, що на виконання плану соціально-економічного розвитку потрібно більше 56 млн. грн., 7,7 млн. грн. планується направити із селищного бюджету, решта – різні види субвенцій з Державного бюджету (ДФРР). Усі зауваження та поправки депутатів селищної ради внесено в проект рішення, доповнено.

Селищний голова Віталій Здебський детально розповів депутатам про стан виконання робіт із розвитку інфраструктури, наголосив, що в Києві у Кабміні відбувалася нарада, на якій обговорено планування щодо розподілу коштів на ОТГ, підготовці відповідних документів, і завдяки співпраці з головою облдержадміністрації В.Лозовим, планомірній роботі команди селищної ради ми маємо отримати субвенцію на розвиток, для подальшого фінансування робіт по об’єктах нам вкрай необхідно затвердити план соціально-економічного розвитку. (Див. відео із сесійного залу).

Виступив начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради Олександр Пузирук, закликав депутатів підтримати план соціально-економічного розвитку, оскільки він є важливим ланцюгом в розвитку різних сфер громади.

Виступив депутат Юрій Гурин, котрий у своїй промові відмітив, що усі запропоновані зміни об’єктивно внесено в план соціально-економічного розвитку, він доопрацьований відділом економічного розвитку виконкому селищної ради. «Я, як депутат селищної ради, підтримую даний проект,- сказав Ю.Гурин.» Контроль та виконання даного плану належить селищному голові В.Здебському, і це дуже відповідально. Якщо план не затвердимо, то кошти на розвиток не отримаємо.

Депутати одноголосно підтримали це питання.

Щодо питання «Про надання згоди на заключення договору поставки щебіню», виникло обговорення, в результаті якого питання не проголосоване. (ВІДЕО). Питання стосувалося перевезення щебіню з кар’єру транспортом ПСП «Обрій», який по дорозі прямує від кар’єру до с.Теліжинці, де планують висипання дороги в селі.

У розділі «Різне» обговорено та роз’яснено питання проведення ямкового ремонту доріг, співфінансування ремонту вуличних доріг, стану нічийного об’єкту дамби водоймища Христосів, який є заповідником місцевого значення; освітлення та розвитку інфраструктури сіл громади. Відповіді на ці запитання депутатів професійно обговорено відповідальними працівниками, селищним головою та першим заступником голови райдержадміністрації. (ВІДЕО).

Сесія тривала більше години.

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.