Фото без описуУряд планує надавати фінансову підтримку та одноразово збільшити розмір податку на доходи фізичних осіб містам та об’єднаним громадам, які приєдналися до міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».

20 березня 2019 року Уряду схвалив проект Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про охорону дитинства» щодо реалізації міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» та «Про внесення зміни до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України (щодо додаткових надходжень до бюджетів міст та об’єднаних територіальних громад, які приєдналися до міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді»)».

Зміни до Закону України „Про охорону дитинства? передбачають:

  • визначення поняття міжнародної ініціативи „Громада, дружня до дітей та молоді”;
  • надання фінансової підтримки містам та об’єднаним громадам, які отримали відповідний статус в рамках ініціативи;
  • встановлення Кабінетом Міністрів України порядку отримання містами та об’єднаними територіальними громадами відповідних статусів.

Зміни до Бюджетного кодексу України передбачають одноразове збільшення частки зарахування ПДФО для бюджетів громад – учасників ініціативи.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева повідомив, що бажання приєднатися до ініціативи висловили вже понад 160 міст та об’єднаних територіальних громад. 22 громади обрали як пілотними для реалізації ініціативи. 15 з них стали кандидатами на здобуття статусу «Громада дружня до дітей та молоді».

Пілотні громади за власні кошти вже реалізують проекти, спрямовані на підтримку дітей та молоді.

«Це заходи з розвитку соціальних послуг. Наприклад, послуги раннього втручання для дітей з інвалідністю, запровадження міської мобільної служби домашніх візитів для сімей, які виховують дітей з групи ризику, чи розвиток громадського простору для дітей - парки, гуртки, чи навіть фінансування інноваційних підходів до підтримки родин з дітьми, як "няня на годину"", - повідомив Андрій Рева.

Фото без опису