Фото без описуКАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ затвердив ПОСТАНОВУ від 30.01.2019 Р. № 110 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)”.

Порядком передбачено, що дотацію за молодняк, який народився у господарствах фізичних осіб, надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:

  1. у період утримання молодняка віком від одного до п’яти місяців - 300 гривень за голову;
  2. у період утримання молодняка віком від п’яти до дев’яти місяців - 700 гривень за голову;
  3. у період утримання молодняка віком від дев’яти до тринадцяти місяців - 1500 гривень за голову.

А також, дотацію за молодняк, набутий шляхом його переміщення від інших власників, надається за кожні повні чотири місяці його утримання в такому господарстві від дати переміщення до досягнення ним тринадцятимісячного віку в розмірі відповідно поданих документів.

Для одержання дотації власник худоби подає:

  • паспорти великої рогатої худоби, виданих у встановленому порядку;
  • документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків;
  • паспорт громадянина України;
  • довідка або договір про відкриття рахунка в банку.

Старосинявська селищна рада звертає увагу власників молодняка, що для оформлення дотації необхідно подавати документи у селах до в.о. старост; у смт Старій Синяві, селах Іванківці, Теліжинці, Йосипівка, Уласово-Русанівка – у відділ економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету Старосинявської селищної ради.

Виконком селищної ради.