Фото без описуУ березневі дні негода тривала недовго, але встигла натворити біди.  Сильний буревій майже в усіх населених пунктах Старосинявської ОТГ наніс збитків як для домогосподарств та і значних втрат зазнали комунальні установи селищної ради.

Буревій був такої сили, що повалив дерева. У с.Заставці у місцевій школі стара ялина впала на дах навчального закладу і завдала шкоди покриттю; значних втрат нанесено буревієм у с.Нова Синявка, де зірвано дах Новосинявської ЗОШ І-ІІІ ст.; зафіксовано пошкодження даху в Мшанецькій ЗОШ І-ІІІ ст.; нанесено шкоди і в КП «Старосинявській центральній районній лікарні». Від руйнівної сили буревію постраждали і будинки приватного сектору сіл громади: смт. Стара Синява; с.Іванківці, с.Нова Синявка, с.Сьомаки та ін. Мешканці населених пунктів зверталися у селищну раду розглянути можливість надання допомоги в ліквідації наслідків стихії.

Селищним головою Віталієм Здебським оперативно створено робочу групу, в котру увійшли відповідні спеціалісти, депутати селищної ради, перший заступник селищного голови А.Карпушин, з метою проведення аналізу нанесеної шкоди. Виїхали на пошкоджені об’єкти , щоби спланувати хід ліквідації наслідків стихії.

Так, на сьогодні згідно проведеного аналізу нанесено збитків на загальну суму близько 240 тис. грн., із них 35 тис. грн. – становить пошкодження у приватному секторі.

Селищною радою розпочато ряд заходів з ремонту приміщень комунальної власності. Долучився депутат селищної ради Олег Лучіцький, який підсобив оперативним наданням необхідних матеріалів для ліквідації наслідків буревію.

Про стан виконання робіт селищна рада інформуватиме по мірі ліквідації завданих збитків.

Фото без опису

 

Прес-служба ОТГ.