Фото без описуЗ 18 по 20 лютого 2014 року на Майдані в місті Києві відбулася одна з найбільш трагічних подій в історії незалежності сучасної України. 5 років тому жорстоко розстріляли активістів Революції Гідності. Під час зіткнень у центрі столиці загинули 73 мирних жителі та 11 силовиків. Будинок профспілок на Майдані Незалежності згорів ущент, у Києві в ці дні зупинився рух метро. 20 лютого 2014 року найбільше постраждало учасників Революції гідності.

Саме тому  20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. Українці вшановують подвиг учасників Революції гідності та влаштовують заходи пам'яті Героїв Небесної Сотні. 

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, 20 лютого в нашому селищі теж відбувся мітинг-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні, який розпочався літією за загиблими під час Революції Гідності в січні-лютому 2014 року в місті Києві та тих, хто віддав своє життя під час проведення антитерористичної операції на Сході України. Літію відслужив Благочинний Старосинявського району Української Православної Церкви Олег Макаровський.

Учасники заходу схилили голови у спільній молитві та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

В заходах взяли участь секретар Старосинявської селищної ради Наталія Гарник, голова Старосинявської райдержадміністрації Василь Франчук, учасник Революції Гідності, лікар-хірург, який рятував людські життя на Майдані, Федір Міщенко, Настоятель Храму Преображення Господнього Української Греко–Католицької Церкви Мирон Лушней.

На завершення мітингу усі учасники приєдналися до Всеукраїнської акції «Ангели пам’яті», присвяченої Героям Небесної Сотні і розвішали паперові ангели на калині, як символ розстріляних мирних людей і нашої пам’яті про їхній подвиг.

Фото без опису