30 років тому закінчилася Афганська війна… І ми, ветерани, воїни-інтернаціоналісти, тоді вважали, що більше ніколи не будуть гинути українці… Ми ніколи не думали, що нам доведеться ховати наших братів, які знову змушені були взятися за зброю. Більше сотні ветеранів Афганістану загинуло в АТО, більше 400 поранено, тисячі зараз захищають Україну від терористів на Сході.

Важко згадувати ті роки, жорстокі роки Афганської війни,

У бойових діях в Афганістані брали участь 165 000 українців, з яких загинуло 3500 воїнів, 9000 отримали поранення. За 25 років з моменту виведення радянських військ з Афганістану 25000 ветеранів-афганців, середній вік яких складав 50 років, померло.

Сьогодні нам потрібне об’єднання зусиль у питаннях соціального захисту інвалідів і ветеранів бойових дій та сімей загиблих. Коли в державі біда, нам треба об’єднуватися і не дати жодного шансу провокаторам, які фінансуються з-за кордону, розхитати країну. Ми маємо підтримати Україну, тому що Україна у нас одна.

Старосинявська районна організація ветеранів Афганістану висловлює щирі слова вдячності народному депутату України В. Бондарю за тісну співпрацю, підтримку учасників бойових дій в Афганістані. Завдяки Вашому піклуванню завершуються роботи з формування музею Афганців в Старій Синяві, виконаний значний об’єм робіт, зібрано експозиції різних історичних періодів.

Шановний Вікторе Васильовичу прийміть слова вдячності від Афганців за підтримку та піклування про нас та наші родини.

Щирі слова вдячності Старосинявська районна організація ветеранів Афганістану висловлює селищному голові Віталію Здебському за постійну підтримку воїнів – інтернаціоналістів, допомогу у формуванні музею Афганців, за надану матеріальну допомогу учасникам бойових дій.

Шановні побратими вітаю Вас з 30 – ю річницею виведення військ з Афганістану. Кожні пережиті хвилини з Вами залишаться у нашій пам’яті.

Бажаю Вам миру, добра, міцного здоров’я.

 

З повагою, голова Старосинявської районної організації ветеранів
Афганістану Олександр Осадчук