Фото без описуВ читальному залі центральної районної бібліотеки в тісному колі зустрілись члени Летичівської первинної організації УТОС, які проживають на території Старосинявської громади. Зустріч організував голова Летичівської ТПО УТОС Леськов П.О., який поінформував присутніх про діяльність громадської організації протягом 2018 року, окреслив план діяльності організації на 2019 рік. Петро Омелянович також вручив членський квиток новому члену ТПО УТОС.

Участь у даному заході взяли  також заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста, заступник голови райдержадміністрації Оксана Ліщишина, начальник відділу «Старосинявського бюро первинної правової допомоги» Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Куцоконь, головний спеціаліст відділу з питань праці, соціально-трудових відносин, надання негрошової допомоги та послуг управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Коцупей, лікар офтальмолог Антоніна Колесник, дружина благочинного Старосинявського району Української Православної Церкви Марія Макаровська.

У своєму виступі Світлана Віталіївна зазначила, що сьогоднішня зустріч – це ще одна можливість нагадати про проблеми, з якими чи не щодня стикаються незрячі люди. Прямий діалог з громадою дає можливість в першу чергу незахищеним верствам населення – громадянам із обмеженими можливостями вирішути свої проблеми. Громада завжди допомогає та надалі допомагатиме громадянам,  які потребують підтримки.

Фото без опису

Так, протягом року 16 жителів громади з вадами зору, які звернулись в селищну раду, одержали грошову допомогу на лікування з коштів селищного бюджету на загальну суму понад 12 тис. грн.

Також з метою посилення соціального захисту пільгових категорій населення нашої громади, в тому числі людям з вадами зору, із селищного бюджету надано субвенції районному бюджету на загальну суму 220 тис.грн. Дані кошти були спрямовані на:

  • компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом в сумі 192 тис.грн.;
  • компенсаційні виплати на пільговий проїзд залізничним транспортом в сумі 5,4 тис.грн.;
  • пільги з послуг зв'язку в сумі 22,6 тис.грн.

Під час зустрічі обговорено питання соціального захисту незрячих та надано юридичні консультації.