Булінг (від англ. to bull — переслідувати) — це агресивна свідома поведінка однієї дитини (або групи) стосовно іншої, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском та є гострою проблемою сучасності. Одним із різновидів булінгу є шкільний. Найбільш розповсюдженим є психологічний і фізичний булінг.

Фото без опису

Основне завдання відповідальних служб – вчасно запобігти та не допустити подібних випадків серед молоді. Так, фахівцями із соціальної роботи Старосинявського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Старосинявської селищної ради Шуляк І.С. та Поліщук Л.А. спільно з інспектором ювенальної превенції Старосинявського ВнП Литвинюком М.І. проведено захід в Старосинявському НВК: «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.» ім. О.Романенка для учнів 5- 9 класів на тему: «Шкільний булінг».

Під час заняття учні ознайомилися з поняттям «булінгу», а також його видами – психологічним, фізичним, кібербулінгом. Учням доведено до відома основні ознаки булінгу, зокрема, систематичність цькувань та нанесення шкоди психічному та фізичному здоров’ю та норми відповідальності за таку поведінку.

За інформацією Старосинявського центру

соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.