Фото без описуІз селищного бюджету у 2018 році на розвиток та підтримку медичної галузі Старосинявської громади спрямовано майже 8 мільйонів гривень. У зв’язку з демографічною ситуацією в країні наразі продовжує дію медична реформа, вагомими кроками є підтримка медицини із селищного бюджету.

Враховуючи ряд змін в галузі охорони здоров’я в цілому, ситуація не є простою, але сесією селищної ради протягом 2018 р. вирішувалися складні питання та вбачаються шляхи підтримки і допомоги медицині.

У ЦЕНТРАЛЬНІЙ РАЙОННІЙ ЛІКАРНІ ПРОВЕДЕНО РЕМОНТНІ РОБОТИ

За 2018 у КП «Старосинявська цен­тральна районна лікарня» додатково проведені поточні ремонти у відділен­нях ЦРЛ на суму – 81 тис. грн.

У рамках підготовки ЦРЛ до рефор­мування охорони здоров’я проводяться підготовчі роботи зі створення відділен­ня екстреної медичної допомоги на базі прий­мально­го від­ділення. Зробле­но по­точний ремонт та відкрита палата інтенсивної терапії в приймальному відділенні. Виділений кабінет для УЗД та рентгенологічних досліджень на базі приймального відділен­ня.

Зроблений поточний ремонт та пе­реведено фізіотерапевтичний масажний кабінет неврологічного відділення в нове приміщення.

Проведено ремонт та укладена плитка на сходах центрального корпусу.

З метою здійснення комплексу за­ходів щодо підвищення рівня забезпе­чення населення медичною допомогою та лікарськими засобами, особливо в сільській місцевості, та вдосконален­ня системи профілактичних медичних оглядів в ЦРЛ створена бригада лікарів-спеціалістів, яка виїжджала в села рай­ону для надання медичної допомоги жителям села. За 10 місяців 2018р. здійснено більше 30 виїздів лікарів ЦРЛ разом з бригадою лікарів КНП «Старосинявського ЦПМСД».

НА ОБЛАДНАННЯ ЦПМСД ВИКОРИСТАНО БІЛЬШЕ 200 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Фото без описуЗ 2018 року в Україні стартувала медична реформа, перший етап – реформування за­кладів, що надають первинну медичну допо­могу. Адже саме сімейні лікарі, терапевти і педіатри є медиками, до яких найперше мають звертатися громадяни. Тому для Старосиняв­ського центру первинної медико - санітарної допомоги 2018 рік став роком змін.

Відбулася реорганізація даного закладу. З метою покра­щення матеріально-технічної бази, за рахунок коштів місцевого бюджету закупле­но медичного обладнання на суму 89042 грн., електрокардіограф «Біомед» ВЕ300 вартістю 20 580 грн. (за кошти обласного бюджету). прид­бано комп’ютери і принтери на загальну суму 115 000 грн.

З квітня 2018 року стартувала кампанія по підписанню декларацій з сімейними лікарями. З метою успішної реалізації даної кампанії з селищного бюджету виділено 115 000 грн. для придбання комп’ютерів і принтерів сімейним лікарям. На даний час підписано 13 377 декла­рацій з пацієнтами, що складає 67% від загаль­ної кількості населення.

За рахунок коштів Старосинявської селищ­ної ради навчаються 2 лікарі-інтерни для Пи­лявської та Адампільської амбулаторій.

Для забезпечення лікарськими засобами пільгових категорій населення використано 170500 грн. Для надання невідкладної ме­дичної допомоги сільським жителям виділено 94600 грн.

У с.Пиляві триває будівництво сучасної нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості (вартістю більше 7 млн. грн.), із селищного бюджету виділено частку співфінансування на рівні 10% від вартості проекту в сумі 714 тис. грн.

Фото без опису

 

Прес-служба ОТГ.