Однією з актуальних проблем сьогодення є прояви насильницької поведінки у буденному житті, порушення прав, безвідповідальності, зокрема і в школі, що отримала назву шкільне цькування, а у міжнародній термінології – булінг. Саме в рамках акції «16 днів проти насилля» фахівці із соціальної роботи Старосинявського ЦСССДМ провели інформаційно- просвітницькі заходи на тему «Стоп, насильство!» серед учнівської молодді в Старосинявському НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» імені Олександра Романенка, Адампільській ЗОШ І-ІІІ ступенів та в Дашковецькому НВК.

Мета заходу - формування уявлення про проблему насилля й жорстокості, про права та обов’язки, а також їх запобігання та протидії. Спеціалісти повідомили також про права та обов’язки, які повинні знати підлітки, з якого віку наступає юридична відповідальність.

Також серед учнів проведено бесіду на тему «СНІД – смертельна загроза людству!». Фахівці інформували учнівську молодь про проблему ВІЛ/СНІДу і, зокрема, як попередити інфікування через обрання альтернативних шляхів поведінки (культура сексуальних відносин, дотримання здорового способу життя тощо) та виховати толерантне ставлення до ВІЛ – позитивних людей у суспільстві. Учні активно брали участь у обговоренні вищезазначених тем.

Всім присутнім роздано буклети на відповідні теми.

<

 

ЦСССДМ.