Фото без описуСьогодні в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Збройних сил України. Учасників АТО, воїнів-інтернаціоналістів, ветеранів військової служби привітали Старосинявський селищний голова Віталій Здебський, голова районної ради Василь Олійник, заступник голови районної державної адміністрації Оксана Ліщишина, військовий комісар Старосинявського районного військового комісаріату Сергій Паламарчук.

Звернувшись до учасників заходу, Віталій Едуардович сказав:

В цей день, вітаючи вас, хочу в першу чергу висловати слова вдячності всім військовим за ваш героїзм, за ваш вклад у збереження незалежності та цілісності нашої держави. В українській армії несуть регулярну службу тисячі жінок. Їм особливі вітання та подяка в сьогоднішній день. Також хочу низько схилити голову перед пам’яттю всіх тих, кого немає з нами, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Сьогодні ми ще раз всім говоримо слова шани і поваги. Бажаю всім вам мирного неба, міцного здоров’я, надійного родинного тилу, благополуччя та процвітання нашій державі.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців.

У читальному залі центральної бібліотеки відбулось засідання «круглого столу», в якому взяли участь спеціалісти відділу земельних відносин, відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету селищної ради, представники центру первинної медико-санітарної допомоги, управління соціального захисту населення та інших установ. На засіданні розглянули питання соціального захисту військовослужбовців, медичні гарантії, право на одержання земельних ділянок та інше.

Фото без описуЗа ініціативи Старосинявської селищної ради в центрі Старої Синяви, перед будівлею селищної ради, під звучання національного Гімну України піднято прапор військово-морських сил ЗСУ на знак підтримки українських моряків, захоплених Росією в Керченській протоці. Поряд із Державним Прапором та прапором Старосинявського району розвівався прапор військово-морських сил України.

Ведуча заходу Анна Бортник сказала:

«Старосинявська територіальна об’єднана громада підтримує українських моряків, яких було взято в полон в міжнародних водах. Їх незаконно вивезли із країни та відібрали українську форму, видавши взамін тюремну форму. Військовополонені та військовий полон – це поняття міжнародного гуманітарного права, що регулюються Женевською конвенцією про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року. Сьогодні українці, а завтра на їхньому місці можуть бути громадяни будь-якої іншої країни. Ми підняли прапор на підтримку наших військовополонених моряків.»

Запросила до слова селищного голову Віталія Здебського.

«Ми підтримуємо наших моряків, яких було взято в полон. Висловлюємо їм шану та повагу за вірну службу українському народу та високий моральний дух. У цей день бажаємо усім нашим військовим повернутися додому живими і неушкодженими. Наша акція триватиме доти, поки військові будуть знаходитися в полоні. А ми на місцях повинні зробити усе можливе, щоби був мир на землі…», – сказав селищний голова Віталій Здебський.

Працівники селищної ради, райдержадміністрації, депутати селищної ради, в.о. старост та учасники бойових дій на чолі із головою селища В.Здебським, головою громадської організації учасників бойових дій АТО В.Бакуном, головою райради В.Олійником та районним військкомом С.Паламарчуком вшанували память загиблих військових в різні історичні періоди: до памятника Загиблому солдату у Великій Вітчизняній війні, Меморіалу Слави; загиблим воїнам в Афганістані Є.Шапку та М.Поліщуку; герою АТО, екс-голові селища Олександру Романенку.

Фото без опису

Прес-служба ОТГ.