Внесення змін даних до книг погосподарського обліку Старосинявської селищної ради – є процесом безперервним . Життя вносить корективи, постійно відбуваються зміни, йде рух, який потрібно відображати документально.

Апаратом селищної ради із 2016 року ведеться погосподарський облік відповідно до Інструкції з ведення погосподарського обліку в сільських, селищних та міських радах затвердженої наказом Державної служби статистики України від 11.04.2016  № 56, який організовано з метою впорядкування і систематизації первинних даних щодо соціально-демографічних характеристик населення та його потенціалу в сфері сільського господарства, ведення погосподарського обліку на території Старосинявської селищної ради та на виконання розпорядження «Про призначення відповідальних осіб з ведення погосподарського обліку на території Старосинявської селищної ради» №32 /2018-р від 05.05.2018 року, згідно якого уповноважено працівників Старосинявської селищної ради , в.о. старост, діловодів провести збір даних для погосподарського обліку з урахуванням норм чинного законодавства з питань захисту персональних даних на території 45 населених пунктів Старосинявської ОТГ.

На даний час апаратом селищної ради продовжено процес оновлення даних, внесення змін до погосподарських книг. Відповідальними особами за ведення погосподарського обліку ведеться 73 книги обліку, 23 з них по смт Стара Синява. До речі, по смт Старій Синяві відновлено ведення погосподарського обліку за останні 40 років. Останні записи в погосподарських книгах по смт Старій Синяві зафіксовано 1972-1976 роки…

Наразі важливим моментом є відповідальна організація та виконання роботи з поновлення даних погосподарського обліку, систематизації внесення нових даних у погосподарські книги, на основі яких видаються довідки в установи та організації при оформленні соціальних пільг, виплат, допомог, дотацій.

Відповідальними працівниками апарату селищної ради проводяться роботи із звірки даних із відділом реєстрації місця проживання фізичних осіб, відділом з питань державної реєстрації виконкому селищної ради та фіксація наявних фактів із підписами голів домогосподарств в селах.

Дані записи, існуючі зміни за 2018 рік мають внести у погосподарські книги до 28.12.2018 р.

Просимо мешканців громади не залишатися байдужими, повідомити про зміни щодо складу сім’ї, площі будинків, земельних ділянок, звертаючись до діловодів у селах громади та в апарат селищної ради – жителів смт Старої Синяви, сіл Уласово-Русанівка, Іванківці, Йосипівка, Теліженці.

Апарат селищної ради.