Фото без описуСьогодні 8 листопада - день пам'яті великомученика Дмитрія Солунського. Цей день особливий для жителів села Лисанівці, адже великомученик Дмитрій Солунський, або святий Дмитро, як його називають в народі, є покровителем місцевого храму, і цей день є престольним святом для мешканців с.Лисанівці.

Свято села розпочалося із святкової літургії в храмі, яку служив Благочинний Старосинявського району УПЦ МП Іван Задвірний разом із священниками храмів довколишніх сіл.

Люди вимовляли слова спільної молитви, просили у Господа здоров’я і благоденства рідним і близьким, процвітання рідному селу та миру в Україні.

З храмовим святом прихожан привітали селищний голова Віталій Едуардович Здебський, в.о. старости сіл Лисанівці, Паньківці Григорій Олексійович Брицький, представник агрокомпанії «КЕРНЕЛ» Олена Василівна Романенко, мелодійними піснями вітали артисти районного Будинку культури Зоя Ткачук, Анатолій Лотишко, Ніла Лотишко.

У відвертій розмові із жителями села Лисанівці селищний голова Віталій Едуардович проаналізував роботи, що зроблено і ще ведуться в селах Лисанівці та Паньківці:

Згідно договорів соціального партнерства селищної ради із благодійним фондом «Разом з Кернел» у с.Паньківці, де завершено реконструкцію першої частини водогону, закупили більше 2 км труби для водогону, дякуємо за співпрацю керівництву агрокомпанії «Кернел», Олені Василівні Романенко. Сьогодні ми працюємо над вирішенням питання підключення водопроводів в с.Лисанівці. Виділені кошти з обласного бюджету в сумі один мільйон 235 тисяч гривень на реконструкцію мереж водопроводу другої частина с.Лисанівці. Спільними діями та зусиллями поступово покращуємо інфраструктуру цих сіл. І сьогодні продовжуються роботи.

Після богослужіння в місцевому клубі для жителів села відбувся святковий концерт, в якому взяли участь працівники районного будинку культури та святкова трапеза. Свято села залишило для кожного мешканця теплі враження, гарні емоції і бажання творити добробут у рідному селі.

Фото без опису

 

Прес-служба ОТГ.