У залі засідань адмінбудинку працювали постійні депутатські комісії: комісія з питань регламенту, прав людини, законності, депутатської діяльності і етики та планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, яку провів голова комісії Олег Лучіцький; спільне засідання комісія з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг та з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та агропромислового комплексу, охорони навколишнього природного середовища та з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту, яке провела голова освітянської комісії Галина Симчишина.

Депутати розглянули 33 земельні питання, рекомендували винести на сесію актуальні питання про затвердження Програми зайнятості населення Старосинявської селищної ради 2018-2020 роки; про надання допомоги на лікування, про що інформувала заступник селищного голови Світлана Лакуста. Рекомендували винести на сесію питання про затвердження Статуту комунального некомерційного підприємства «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги», яке виникло у зв’язку з реорганізацією ЦПМСД, про що повідомила в.о. головного лікаря центру Алла Стадник.

У питанні «Про розмір ставок орендної плати за землю на території Старосинявської селищної ради», інформувала Наталія Дзюба, заступник начальник відділу земельних ресурсів виконавчого комітету селищної ради, котра відмітила, проаналізувавши нормативні грошові оцінки земель сільськогосподарського призначення в межах та за межами населених пунктів встановлено, що нормативно-грошова оцінка земель в межах вдвічі більша, ніж за межами, тому пропозиція залишити в межах - 3%, а поза межами – 6%. Пропозицію підтримали на усіх комісіях та рекомендували винести на сесію.

Питання «Про надання згоди Головному управлінню Держгеокадастру у Хмельницькій області реалізації прав оренди на земельні ділянки на земельних торгах у формі аукціону», виступили депутати селищної ради, наголошуючи, що у с.Пиляві 42 га землі сільськогосподарського призначення обробляється без відповідних документів.

Віталій Здебський, селищний голова, відмітив, що 42 га використовується вже 4 роки і не платять до селищного бюджету. Є пропозиція запросити на сесію Гноянка М.М., начальника відділу Держгеокадастру в Старосинявському районі, щоб надати роз’яснення, чи може Держгеокадастр зняти дану земельну ділянку з переліку ділянок, що виставлені на аукціон.

На комісії розглянуто можливість подати матеріали на комісію по відшкодуванню втрат при райдержадміністрації. Дана площа земель не оброблялася із 2008 р. і не платяться податки до сьогодні. Депутат Галина Симчишина запропонувала розглянути можливість в подальшому виділити ці землі для учасників АТО.

Наталія Дзюба, інформувала, що якщо районна рада не затвердить нормативно-грошову оцінку, то Держгеокадастр не зможе провести торги. Усе залежить від того, чи затвердиться нормативно-грошова оцінка на сесії районної ради …

За матеріалами засідання комісій.