Фото без описуСтаросинявський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області доводить до відома громадян про набрання чинності Закону України «Про виконавче провадження» № 1404-VІІІ від 02.06.2016 року. (05.10.2016 року дата набрання чинності).

Із змінами, внесеними до порядку примусового виконання рішень можна ознайомитись на сайті - http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1404-19.

ЗАКОН УКРАЇНИ “Про виконавче провадження”- нова редакція.

З 05.10.2016року набрав чинності Закон України “Про виконавче провадження” від 02.06.2016 № 1404-VIII та Закон України ”Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів” від 02.06.2016р. № 1403-VIII.

Відповідно до частини 2 статті 26 даного Закону до заяви про примусове виконання рішення стягувач додає квитанцію про сплату авансового внеску в розмірі 2 відсотків суми, що підлягає стягненню, але не більше 10 мінімальних розмірів заробітної плати, а за рішенням немайнового характеру - у розмірі одного мінімального розміру заробітної плати з боржника - фізичної особи та в розмірі двох мінімальних розмірів заробітної плати з боржника - юридичної особи.

 Від сплати авансового внеску звільняються стягувачі за рішеннями про:

      - стягнення заробітньої плати, поновлення на роботі та за іншими вимогами, що випливають із трудових правовідносин;

  - обчислення, призначення, перерахунок, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов”язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг;

      - відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров”я, а також смертю фізичної особи;

  • стягнення аліментів;
  • відшкодування майнової та/або моральної моральної шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Від сплати авансового внеску також звільняються державні органи, інваліди І та ІІ груп, законні представники дітей -інвалідів і недієздатних інвалідів І та ІІ груп, громадяни віднесені до категорії 1 та 2  особ, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у разі їх звернення до органів державної виконавчої служби.Відсутність квитанції про сплату авансового внеску- буде підставою для повернення виконавчого документа без прийняття до виконання.

 

 

Начальник Старосинявського РВ ДВС                                                        А.М.Дідук