Фото без описуСьогодні у селищній раді відбулося засідання організаційного комітету з організації громадських обговорень кандидатури старости Заліссянського старостинського округу Старосинявської селищної ради, яке провів голова оргкомітету, перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик.  

На засіданні обговорено питання «Про організацію роботи відповідно до Порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах на території Старосинявської селищної ради (зокрема, у  Заліссянському старостинському окрузі)» ДУБИК Любові Петрівни.  

  • у селах Залісся та Подоляни  вчора, 19 травня 2024р. о 10.30 розпочато опитування (громадські слухання). За результатами опитування (громадських слухань)181 голос виборців підтримали кандидатуру Л.П.Дубик.

Згідно діючого законодавства кандидатура старости вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті громадського обговорення (громадських слухань) отримала підтримку у старостинському окрузі  з кількістю жителів до 1500 виборців (у Заліссянському старостинському окрузі проживає згідно даних погосподарського обліку 275 жителі) – більше 20% голосів жителів округу від загальної кількості жителів, які є громадянами України і мають право голосу на виборах ( 275 х 20% = 55 голосів).

На оргкомітеті погоджено, що кандадатура на посаду старости Заліссянського старостинського округу ДУБИК Любові Петрівни отримала в результаті громадських слухань 181 голос, що перевищує 20% голосів жителів, які є громадянами України і мають право голосу на виборах, вважається погодженою із жителями відповідного старостинського округу.

02 червня 2024 року планується ІІ-ий етап громадських слухань на території Заліссянського старостинського округу.

https://rada.info/upload/users_files/04402824/5340736a6f51519afe898956a5f0abf6.pdf

Організаційний комітет.