Фото без описуВідійшов у вічність на 99-ому році життя найстаріший фронтовик, ветеран війни Кравчук Андрій Михайлович із села Рідкодуб.  

Його життєва доля стелилася нелегко. Народився у невеликому селі Рідкодуб, Старосинявського району  01 січня 1926 року. Тут пройшло його важке сільське дитинство, тут навчався і працював. Юні роки забрали війна, повоєнний період …  

Кравчука  Андрія Михайловича ще зовсім юним призвали  до участі в бойових діях у Великій Вітчизняній війні - у 19 років. Це було в кінці 1944 року, брав участь в боях за визволення європейських країн. У першому бою поранений, відправлено в госпіталь, де й зустрів Перемогу 1945-го.

Все життя після війни працював у ДП ДГ «Пасічна» - 44 роки стажу. Нагороджений Орденом «Вітчизняній війні  ІІ ступеня».

Жив і працював у  рідному селі, піклувався про власний дім, родину, ділився історичними спогадами з учнівською молоддю. Прожив активне, сповнене подіями, життя. Виховав дітей, внуків з іскринкою  та любов’ю до рідної землі, України та своєї малої батьківщини – рідного села.

Поховали фронтовика на місцевому кладовищі у с.Рідкодуб 06 травня 2024 року.

Старосинявська селищна територіальна громада  глибоко  сумує з приводу смерті ветерана Кравчука  Андрія Михайловича і висловлює щирі співчуття рідним та близьким фронтовика. Вічна пам'ять!