Фото без описуУ  День прикордонника  України  загін юних козаків - прикордонників Пам'яті Олега Ковалевського  Старосинявського ліцею ім. Олександра Романенка привітав  прикордонників з професійним святом та вшанували світлу пам'ять загиблих Героїв російсько-української війни.

Спільно із головою первинного осередку  «Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання матерів і дружин Захисників України" Галиною Ковалевською, матір’ю  загиблого Героя у перший день війни Олега Ковалевського та класним керівником Любов'ю Висоцькою провели урок Мужності, під час якого детально ознайомилися з біографічними даними та подвигами прикордонників 79-го прикордонного загону, де служив Олег Ковалевський, віддали шану світлій пам’яті Героїв – О.Ковалевського та О.Романенка.

Незабутньою виявилася зсутріч   юних прикордонників з мамою Героя - прикордонника в День прикордонника України.

Галина Андріївна в свою чергу подякувала тим, хто підтримав та допомагав: «Дякую керівництву Хмельницької національної Академії прикордонних військ за велику увагу і співпрацю у справі зайнятості, розвитку і вихованні юних УКРАЇНЦІВ. Наші діти йшли вулицями Старої Синяви в зелених беретах, ми раділи за дітей, що мають можливість  навчатися, радіти життю. Хочеться дітям знати, де народився Олег, де бігав, в які ігри грався ...Що ж , ВПЕРЕД!»

Особливими почували себе наші юні прикордонники завдяки походу до меморіалу  Слави, де розміщено куби із фото Героїв-земляків. Неочікуваною, але приємною була зустріч дітей з мамою отця Андрія Макаровського -  пані  Марією, яка з іншими працівницями  працювали на території  Свято-Покровського храму.

Дізналися юні друзі прикордонників, де народився Олег і дійшли до Меморіалу Слави земляків. Поклали живі квіти як знак  памяті  за полеглими військовими.  Хвилиною мовчання вшанували  світлу пам'ять Героїв!

 Привітання юних прикордонників  ліцею ім.Олександра Романенка селища Стара Синява Пам'яті земляка - прикордонника 79 загону Олега Ковалевського в День прикордонник військ України: «Бажаємо, щоб були всі наші захисники здоровими і живими поверталися додому! Успіхів та перемог! Слава Україні!»

За матеріалами заходу