Фото без описуНа депутатське звернення депутата селищної ради Тетяни Романенко сформовано таблицю назв вулиць населених пунктів Старосинявської селищної територіальної громади в процесі декомунізації в Україні.

З історії: декомуніза́ція в Украї́ні - процес позбавлення від наслідків комуністичної ідеології, що розпочався в часи розпаду СРСР та стихійно активізувався під час ленінопаду в період євромайдану.

Процес декомунізації узаконений ухваленим 9 квітня 2015 року Верховною Радою України пакетом законів. 

Процес декомунізації в суспільному житті України розпочався з декомунізації освіти та виховання. З навчальних програм навчальних закладів були виведені дисципліни, присвячені вивченню основ комуністичної ідеології, історії Комуністичної партії тощо. 

На підприємствах та у військових частинах були ліквідовані так звані «Ленінські кімнати», прибрані бюсти Леніна та інших комуністичних партійних діячів. Також відбувалось перейменування вулиць, провулків, площ, підприємств, установ та організацій, названих на честь комуністичних діячів, інколи із присвоєнням нових назв на честь українських національних героїв.

Список перейменованих вулиць та провулків населених пунктів Старосинявської територіальної громади додається.

https://rada.info/upload/users_files/04402824/f4f06bdec70ce3c046b02bc55537e90d.pdf