Фото без описуУ  громаді відбулися заходи в рамках обмежень воєнного стану з нагоди Всесвітнього Дня поезії. Цікаві та емоційні виступи дарували  артисти Хмельницького театру ім.Старицького на сцені Старосинявського будинку культури та місцеві аматори с.Залісся на сцені Заліссянського СБК.

 З історії: 21 березня за рішенням 30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО  призначений Всесвітній день поезії. Це свято відзначається з 1999 року. Рішення про встановлення даного свята було прийнято в зв’язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів. Представники ЮНЕСКО вважають, що поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Тому людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство. Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу - це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості.

Генеральний директор ЮНЕСКО закликав усі держави, громадські організації та асоціації у Всесвітній день поезії віддати належне поезії та задуматися про ту фундаментальну роль, яку вона грає в діалозі між культурами -  у діалозі, який є гарантом миру.

Поезія – це мистецтво, що відтворює життя, вірує у правду і любов, радощі і страждання, зустрічі і розлуки, тому вона, поезія – житиме вічно!

Такі дійства підтвердили заходами до Всесвітнього дня поезії у Старій Синяві та Заліссі.

У Заліссянському СБК відбувся захід: "Борітеся - поборите, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая! ", присвячений зустрічі з воїнами ЗСУ і Всесвітньому дню поезії.

«В моїй Україні сьогодні війна,

Небачена людством до нині.

Весь світ пробудила страшна новина -

Вночі, о четвертій годині,»

- такими словами ведучі Таїса Патлань і Лариса Тодорова розпочали захід.  Зі словами щирої подяки і шани до наших воїнів ЗСУ виступив    Юрій Миколайович Скакун, староста та волонтер.

Вшанували пам'ять хвилиною  мовчання тих, хто загинув у роки Другої Світової війни, всіх ветеранів війни, які відійшли у вічність, Героїв Небесної Сотні, воїнів та інших загиблих в нинішній війні у боротьбі за свободу та цілісність нашої України. Поклали живі квіти до пам'ятників.

Вшанували  воїна ЗСУ Куліша Петра Івановича.

Розповіли про Тараса Григоровича Шевченка, і його вірші, які надихають українців на боротьбу з окупантами.

На захід запросили місцеву поетесу Ольгу Михайлівна Хміль, яка багато років пише вірші. Вона емоційно, з почуттям глибокої вдячності до наших земляків, прочитала свої патріотичні вірші: "24. 02. 2022 р", "Жінки на війні", "Слава ЗСУ", "Герої не вмирають!", "Світла пам'ять герою!, "Віримо, молимось...", "Вже вкотре тишу розриває звук сирени", "Ми - українці!"

Слава Україні!

 

Відділ культури, національностей, релігій та туризму

виконкому селищної ради.