Фото без описуМіжнародний благодійний фонд «Альянс громадського здоров’я» у співпраці з Всеукраїнською Асоціацією громад  за підтримки Міністерства освіти і науки України, спільно з Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні за фінансової підтримки Уряду Великої Британії реалізує проект «Точка дотику». Метою проекту є соціальна адаптація та формування навичок, необхідних для повсякденного життя людей, які втратили зір.

У Львові до 8.03.2024 р. проводиться пілотний етап проєкту - перше короткотривале навчання. Серед учасників - ветерани, які тотально втратили зір внаслідок війни, та супроводжуючі їх особи. Cпочатку фахівці проводять скринінг фізичного і психологічного стану кожного учасника навчання, щоб правильно розрахувати фізичне навантаження, тривалість занять та сформувати індивідуальну програму навчання та підтримки на 4 тижні. Наразі заняття проводять фахівці Громадської спілки «Всеукраїнська ліга організацій осіб з інвалідністю по зору «Сучасний погляд»», які мають необхідну кваліфікацію та багатий досвід навчання ветеранів, у яких відсутній зір. В програмі навчальні сесії з ерготерапевтом, психологом, фахівцем зі спеціальної освіти, фізичним терапевтом, фахівцем з орієнтування в просторі, навчання користуванню різними гаджетами, які допоможуть у самообслуговуванні, опанування спеціальних програм, які полегшать користування телефоном і ноутбуком. Після навчання всі ветерани та їх родини отримають підтримку фахівців за місцем постійного проживання. Всі ці заходи є безкоштовними для ветеранів та супроводжуючих їх осіб.

Зараз Альянс набирає другу групу ветеранів та супроводжуючих їх осіб  (6 ветеранів + 6 супроводжуючих їх осіб) для навчання у Львові. Навчання проводитимуть висококваліфіковані та досвідчені фахівці Навчально-реабілітаційного центр «Левеня». Навчання розпочнеться з середини березня. Після навчання всі ветерани та їх родини отримають підтримку фахівців за місцем постійного проживання. Всі ці заходи є безкоштовними для ветеранів та супроводжуючих їх осіб.

Контактна особа для зв’язку: Анжеліка Близнюк 0987123918, 0932796854. Записатись  в групу можна за телефоном: Марина Варбан 050-974-56-50, 050-334-54-30.